×

Accesează
contul existent

Politic-Social

Patru alimente care agravează răceala și gripa

Patru alimente care agravează răceala și gripa

11.12.2025, 21:33 Sursa: mediafax.ro

Aplicatia Orange Sport este gratuita si poate fi descarcata din Google Play si App Store

Expertii au declarat la Fox News Digital ce alimente agraveaza simptomele racelii si gripei si ce ar trebui sa consumi in locul lor pentru recuperare rapida. Pe masura ce sezonul gripal intra in plina desfasurare, multe persoane cauta modalitati de a ramane sanatoase si de a-si proteja sistemul imunitar. Intre consumul de citrice si legume proaspete, merita sa construiti un sistem imunitar sanatos pentru protectie impotriva germenilor. Alimentele picante irita gatul Desi ardeiul iute are proprietati antiinflamatorii, poate agrava iritatia gatului si tusea, pe langa simptomele gastrointestinale, a spus dr. Michael Ednie, medic si dietetician. "Capsaicina poate declansa decongestionarea nazala temporara, oferind ameliorarea simptomelor de congestie. Decizia de a consuma alimente picante in timpul unei raceli trebuie sa fie individualizata", a spus Ednie. Will Bulsiewicz, gastroenterolog, a afirmat ca alimentele picante "sunt o sabie cu doua taisuri". Acestea pot deschide temporar caile nazale, dar pot irita si gatul inflamat si pot provoca reflux si greata, a spus el. Alcoolul slabeste imunitatea Alcoolul afecteaza sistemul imunitar prin mai multe mecanisme, inclusiv prin intreruperea comunicarii intre celulele imunitare si deteriorarea barierei intestinale. Alcoolul agraveaza, de asemenea, deshidratarea si dezechilibrele electrolitice. "Alcoolul reprezinta o tripla amenintare - suprima celulele imunitare, deshidrateaza organismul si perturba bariera intestinala. O singura bautura poate afecta somnul", a spus Bulsiewicz. Alimentele grase incetinesc digestia Alimentele prajite si grase "incetinesc golirea gastrica, declanseaza hipersensibilitate viscerala si favorizeaza inflamatia intestinala", a spus Ednie. "Toate aceste mecanisme pot agrava greata, balonarea si diareea la o persoana care este deja bolnava". Bauturile zaharoase slabesc raspunsul imunitar Cu exceptia bauturilor bogate in electroliti, bauturile zaharoase ar trebui excluse din dieta cand esti bolnav. Bauturile zaharoase pot slabi raspunsul imunitar si pot creste inflamatia, ceea ce incetineste recuperarea. Ce sa consumi cand esti bolnav Jessica Mack, experta in wellness din New York, recomanda alimente "blande, hidratante si care sustin functia imunitara": supe calde, ceaiuri din plante, bauturi bogate in electroliti, cereale simple precum fulgi de ovaz sau orez, banane, compot de mere, fructe de padure, citrice, legume cu frunze verzi si proteine vegetale slabe.

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.



Articole asemanatoare