![]() |
26.12.2025, 08:53 Sursa: mediafax.ro
Aplicatia Orange Sport este gratuita si poate fi descarcata din Google Play si App Store
Craciunul presupune mese imbelsugate in familie. De aceea, spatiul din frigider este frecvent invadat de mancare si bautura pentru masa festiva. Daca frigiderul s-a umplut, este posibil sa nu mai fie loc pentru bauturile care se consuma de la rece, precum berea. Un expert are cateva trucuri pentru cei care doresc sa raceasca berea in cateva minute fara a ocupa spatiu in frigider toata ziua. Culmea, este o solutie simpla. Ben White, specialist in asigurarea calitatii la Beavertown, a impartasit sfaturile sale pentru a pastra bauturile proaspete si reci fara a sacrifica spatiul din frigider, potrivit Express. Trucurile expertului Pentru primul sau sfat nu este nevoie decat de un prosop de hartie si putin spatiu in congelator. Pentru a raci rapid o bere (sau orice alta bautura), Ben recomanda ca sticla sau doza sa fie infasurata intr-un prosop de hartie umed si apoi sa fie lasata in congelator timp de zece minute. Bautura nu trebuie uitata in interior deoarece poate exploda, avertizeaza expertul. De asemenea, daca spatiul din congelator este prea mic, bauturile pot fi tinute in apa cu gheata. "Puteti recurge la pastrarea bauturilor intr-o galeata mare, intr-o lada frigorifica sau chiar intr-o chiuveta sau o cada umpluta cu gheata! Folosirea acestei metode inseamna ca puteti avea o selectie decenta de bauturi in frigider", a explicat Ben White. Trucuri pentru utilizarea apei cu gheata Berile inchise la culoare pot fi pastrate in afara frigiderului deoarece se servesc la temperatura camerei. "Acest lucru poate spori aromele bogate de malt, astfel incat sa le puteti depozita in alta parte si sa economisiti spatiu pretios in frigider", a transmis expertul. Cei care racesc bauturile in apa cu gheata, trebuie sa le roteasca rapid in apa inainte de deschidere. Miscarea distribuie frigul mai rapid si accelereaza procesul de racire. Indiferent unde sunt depozitate, expertul britanic avertizeaza ca berile trebuie tinute doar cu capacul in sus. "Sticlele ar trebui depozitate intotdeauna in pozitie verticala, nu pe o parte, deoarece acest lucru ajuta la mentinerea prospetimii berii si previne oxidarea nedorita. Dozele sunt o alternativa mai buna, deoarece tind sa se stivuiasca mai bine si ocupa mai putin spatiu in general. Daca aveti sertare in frigider sau rafturi pe usa interioara, acestea sunt locuri excelente pentru a depozita bauturi suplimentare - aveti grija doar la supraaglomerare", a precizat Ben White.
Legal disclaimer:
Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.