29.11.2024, 23:15 Sursa: zf.ro
Aplicatia Orange Sport este gratuita si poate fi descarcata din Google Play si App Store
Legal disclaimer:
Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.
Te identifici cu "Desteapta-te, romane"? Este intrebarea in jurul careia au gravitat discutiile miercuri seara, la STIU PE CE LUME TRAIESC, de la Aleph News.
O tema a acestei dezbateri a fost rezultatul primului tur al alegerilor prezidentiale din 24 noiembrie, care au spart Democrativa, prin demisiile lui Nicolae Ciuca si Marcel Ciolacu de la conducerea PNL si PSD in urma ratarii turului 2, dar au creat un vid de putere.
S-a spart Democrativa"Noi traim intr-o criza de zece ani. Tu sa ai un presedinte care sa nu-si faca treaba 10 ani si sa n-ai posibilitatea sa-l amendezi. Pentru ca asta e situatia noastra. Avem o Constitutie pe care noi iti tot spunem ca trebuie sa o amendezi. Asa cum ti-am spus, sa te duci la vot duminica.
Nu 54%, 94%. Poate tu ne-ai ascultat ca ai fost aici. Dar nu ti-ai luat si rudele. N-ai vorbit cu ei, n-ai simtit starea de panica. Si pana la urma ai castigat. Pentru ca cel mai grav lucru din ultimii 35 de ani, si anume, Democrativa PSD-PNL, s-a spart. Si sa speram ca nu se va reface dupa ziua de duminica.
Sunt convins, ca astazi, unde am ajuns, e un progres fata de ziua de sambata sau de duminica dimineata. Pentru ca, Democrativa, aceasta constructie nefireasca pe corpul politic, social si economic al Romaniei, s-a demolat.
Ciuca si Ciolacu credeau ca vor castiga prin neprezentare. Nu s-au dus la nicio dezbatere. Totul s-a machiat, s-au construit niste decoruri pentru ei. Nu mai spunem cati bani au cheltuit din banii nostri (...) dupa care au plecat", a afirmat Adrian Sarbu.
Vid de putere. Cine trebuie sa-l umple?"Ciolacu, in momentul cand si-a dat demisia, trebuia sa realizeze ca el are raspunderi si fata de Romania, pe care nu mai este in stare sa le exercite, in caz ca Romania are o situatie de criza si sa-si spuna ca, daca a contribuit decisiv la gaurirea bugetului Romaniei grav, decisiv, major, substantial, vreo 17 miliarde de euro anul asta numai, a contribuit decisiv si la creerea unui vid de putere, de autoritate, care arata, de fapt, ca fara Guvern, cu Guvern, Romania merge mai departe. Asta-i lectia.
Domnule, cine umple vidul lasat de acesti non-lideri, fosti lideri ai Romaniei? Sa stea pana il predau, sa-si faca jobul ca sunt platiti din banii nostri. Deci eu cred ca domnul Klaus Iohannis ar trebui sa se trezeasca maine si sa administreze orice tranzitie de putere a lui, in primul rand, de la Cotroceni.
N-ar fi normal sa convoc CSAT-ul sa aiba pe ordinea de zi un singur subiect, nu vulnerabilitati la adresa Romaniei. Nu! Sa spun asa, draga CSAT-ule, cine-i CSAT? Ciolacu, Ciuca si altii.
Hai sa vedem cum tinem tara pe linia de plutire, cum asiguram partenerii, partenerii politici, partenerii strategici, partenerii de business. Fratilor, suntem intr-o tranzitie parte a democratiei Noi nu stim cine castiga astazi.
Romania merge inainte. Actualul guvern trebuie sa pregateasca un buget, ca vine altul si Romania trebuie sa functioneze. Romania intra in iarna are de asigurat copiilor, oamenilor, caldura, conditii, transport si asa mai departe.
Asta ar trebui. Domnilor, poporul roman asteapta de la voi sa va faceti treaba pana la capat. N-ati fost capabili pana acum, dar nu plecati si lasati totul ca-n tren.
Deci, acesti domni platiti de noi, sa-si faca treaba si sa imprastie aceasta ceata a non-administrarii Romaniei si a vidului de putere. Domnul Iohannis, esti la putere pana in 21decembrie. Domnul Ciolacu, esti la putere pana predai guvernul. Ocupati vidul, raspanditi ceata, terminati cu panica pe care o aruncati in romani", a spus Adrian Sarbu.
Ce se alege de Romania?"Jumatate dintre romani s-au dus la vot sa obtina un raspuns, sa-si arate o nemultumire, pana la urma, ca asta am vazut din voturile lor. Si faptul ca a ajuns Calin Georgescu sa aiba aproape 23% si Elena Lasconi, undeva la 19,17%, da, asta arata o nemultumire.
Daca acesti cetateni s-au calificat in turul 2, ai trei optiuni. Pentru ea, pentru el sau impotriva lor. Dar sa faci din asta tragedie nationala,
sa-i mai gasesti de lucrul lui Iohannis, sa mai convoace CSAT-ul, cand el n-a convocat CSAT-ul cand a fost atacata Ucraina. Cand a fost atacata Romania cu drone a stat doua saptamani pana sa convoace CSAT-ul. Si acum convoaca CSAT-ul, ca asta e un pericol la securitatea nationala?
Avem o tara bolnava si cu niste oameni nemultumiti ca fac parte din acest organism bolnav. Votul de duminica, 24 noiembrie, asta inseamna. Vrem altceva.
Noi nu discutam aici ca nu e buna Lasconi sau ca nu e bun Georgescu. Ii discutam ca si castigatori, ca si concurenti in turul 2.
Nu spunem noi cuiva voteaza-nu voteaza. Eu spun ca eu votez impotriva lor. Votez si la parlamentare impotriva partidelor. Pentru ca eu cred intr-un Parlament, ca si tine, format din indivizi votati, votati direct. Asta cred eu. Si cine crede ca si mine va urma asta.
Si cred ca Romania are nevoie de schimbari de guvernanta. Si ca astazi o Romanie care e mai bine ca niciodata a calificat doi concurenti la presedintie. Cu bune, cu rele", a sustinut Adrian Sarbu.
Rezultatele sondajului Mediafax - ZF - Aleph News
76% dintre respundentii sondajului Mediafax-ZF-Aleph News spun ca ca se identifica cu "Desteapta-te, Romane!", iar 24% nu.
"As vrea sa-ti povestesc ce simt de fiecare data cand simt aceste versuri in mine nu exista sa nu traiesc o stare de beatitudine, o stare de sublim. E ca si cum as fi respirat prima data aer cand m-am nascut. Asta inseamna pentru mine 1 decembrie si asta inseamna pentru mine Desteapta-te, romane! Traiesc o stare pe care sper sa o traiasca cat mai multi romani.
De 1 Decembrie si incearca sa te incarci cu acest cantec, cu istoria acestui cantec, cu ce are fiecare secunda, fiecare nota din el, din istoria poporului roman de sute de ani in care nu a fost ceea ce trebuia sa fie si in care astazi este si ar putea sa fie mult mai mult. Un cetatean demn si respectat, nu asteptand respectul altuia, ci castigandu-l.
Este o obligatie ca de fiecare 1 decembrie sa ne redesteptam, sa ne intrebam cine suntem, sa ne uitam in urma, sa ne uitam inainte, sa ne cautam liderii, ca prin lideri am promovat in lume, dar liderii s-au nascut dintre noi. Nu pot exista lideri fara popoare puternice si orice popor puternic este un popor in care fiecare, tu vrea si crede ca poate sa fie puternic.
Te duci duminica la vot, de data asta fredonand "Desteapta-te, romane!", deci, mai motivat sa te duci la vot, nu 58%, nu 48%, nu 40%. Nu. Te rog sa mergi si votezi cum crezi, votezi cu obligatia de a vota pentru viitorul Romaniei, pentru viitorul copiilor tai si, daca votul de duminica n-o sa te duca unde asteptai, reaminteste-ti ca sambata erai intr-o situatie mai putin placuta. Reaminteste-ti ca in decembrie 89 erai in comunism negru, nord-coreean si ai avut puterea cu sacrificii sa te rupi de acest comunism.
Liderii ti-i alegi si ti-i mandatezi. Nu-ti vin din cer, nu ti-i aduce Dumnezeu. Se nasc dintre ai tai. Si iti cauti liderii, ii mandatezi. Daca liderii astia esti tu, votezi pentru tine. Daca nu esti tu si nu e nimeni, votezi in alb pentru ca votezi pentru viitorii lideri si mergem inainte", a spus Adrian Sarbu.
Legal disclaimer:
Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.
02.12.2024, 09:38