×

Eveniment

Andrei Danila, Code932: Companiile romanesti de succes sunt mai deschise sa lucreze cu alte...

Andrei Danila, Code932: Companiile romanesti de succes sunt mai deschise sa lucreze cu alte companii romanesti mai mici. Asta inseamna sa dai o sansa

22.05.2024, 20:08 Sursa: zf.ro

Aplicatia Orange Sport este gratuita si poate fi descarcata din Google Play si App Store

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.

Marile companii romanesti au devenit mai deschise in ultimii ani la colaborari, parteneriate si relatii comerciale tot cu firme romanesti, ceea ce arata o maturizare a mediului de business local, a explicat Andrei Danila, asociat si administrator Code932 in cadrul conferintei ZF Investiti in Romania, organizata miercuri la Iasi alaturi de CEC Bank.

"Vad un apetit mai mare al companiilor romanesti de success sa lucreze cu companii romanesti, ceea ce in realitate este un proces si inseamna a da o sansa, a descoperi acest patriotism pe care il vedem la tarile pe care le admiram din punct de vedere economic, unde cu totii stim ca lucreaza foarte mult intre ei. Odata dezvoltate companiile de nivel mediu, economia poate intoarce mai puternic proiecte catre universitate, chiar catre licee, catre scoli, sa putem avea o influenta pe termen lung asupra viitoarelor talente".

In ceea ce priveste ce ii lipseste Iasiului in drumul spre o dezvoltare mai accelerat, Danila crede ca pe plan local este nevoie de mai multa educatie informala de business, mai mult curaj, dar si de mai multi localnici bogati.

"Iasiul nu are localnici bogati. E simplu sa vedem toate locurle care ne plac, fie ca vorbim de cartierul frumos dintr-un oras versus cartierul urat, fie ca vorbim de o tara frumoasa versus o tara mai putin frumoasa. Foarte des diferenta o face faptul ca acolo unde e frumos stau oameni bogati, pentru ca ei cresc locul, ei parfumeaza scara de bloc, ei cer servicii la nivel mai inalt, ei construiesc lucruri"

Ce a mai declarat in conferinta ZF/CEC Bank Investiti in Romania - Iasi:

Cred ca Iasiul are nevoie de curaj. Zona Moldovei a ramas din punct de vedere antreprenorial in urma fata de alte orase din Romania, ata de alte orase din Europa. Atunci cand ramai in urma intr-o cursa, iar cursa devine mai grea pe masura ce standardele de baza se tot ridica, ai nevoie de acel curaj, vointa, nebunie, sa spui ca putem prinde din urma, putem accelera, putem reusi. Iasiul are nevoie sa fie incurajat, incurajarea se creeaza in comunitati. In Iasi a inceput sa existe colaborare, au inceput sa existe grupuri de antreprenori care lucreaza impreuna. (...) Vad in piata oameni care au deja au ajuns la o maturitate de business, semnul cel mai important al acestei maturitati este deschiderea spre colaborari si asocieri. Am trecut de mentalitatea ca <>, au inceput foarte multe colaborari, am trecut prin incercari, ne-am calit in lupta, iar tot contextul geopolitic si economic international genereaza oportunitati

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.


Articole asemanatoare