×

Zf 24

Bursa: Compania antreprenoriala Autonom angajeaza BRD in calitate de intermediar pentru o posibila...

Bursa: Compania antreprenoriala Autonom angajeaza BRD in calitate de intermediar pentru o posibila emisiune de obligatiuni la Bursa de Valori Bucuresti in ultimul trimestru din 2024

14.06.2024, 18:31 Sursa: zf.ro

Aplicatia Orange Sport este gratuita si poate fi descarcata din Google Play si App Store

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.

Compania antreprenoriala Autonom, controlata de fratii Stefan, si care are in derulare doua emisiuni de obligatiuni de 30 mil. euro listate la Bursa de Valori Bucuresti, a angajat BRD in calitate de intermediar pentru o noua finantare de la investitori.

"Autonom Services S.A. ("Societatea") informeaza investitorii despre incheierea unui contract cu BRD - Groupe Societe Generale S.A. ("BRD"), in calitate de intermediar, in legatura cu intentia de a lansa, in ultimul trimestru al anului 2024, o emisiune de obligatiuni corporative ("Emisiunea"). Avand in vedere proiectele in curs de desfasurare, pentru a sustine in continuare atat activitatea curenta, cat si cea investitionala, Societatea informeaza toate partile interesate despre analizarea posibilitatii de a implementa, in viitorul apropiat, Emisiunea, inclusiv cu posibilitatea ca obligatiunile din cadrul Emisiunii sa fie corelate cu obiective de sustenabilitate", se arata intr-un raport publicat vineri seara la BVB.

La acest moment, nu exista nicio decizie privind implementarea sau nu a Emisiunii. Decizia va fi luata ulterior de catre organele statutare competente ale Societatii in functie de rezultatele analizei interne realizate cu sprijinul BRD, precum si de conditiile de piata. Termenii si conditiile Emisiunii vor fi determinate la un moment ulterior, dupa ce vor fi luate in calcul inclusiv particularitatile pietei locale de obligatiuni, mentioneaza compania.

Compania a raportat pentru 2023 venituri din exploatare de 728 milioane lei, in crestere cu 12%, si un profit net de 31,9 milioane lei, cu 45% mai mic decat cel din 2022.

Din totalul veniturilor, cea mai mare parte, 257 milioane lei, au provenit din serviciile de leasing operational, iar 160 milioane lei din vanzarea autovehiculelor din flota auto si a echipamentelor pentru inchiriere. Alte 120 milioane lei au provenit din inchirierea autovehiculelor.

Totalul cheltuielilor din exploatare s-au ridicat la 628 milioane lei, cu 13% peste nivelul din anul anterior.

Compania a avut un profit operational de 100 milioane lei, in crestere cu 4,7%. Activele totale ale Autonom s-au majorat anul trecut la 1,59 miliarde lei, de la 1,39 miliarde lei cu un an inainte.

In toamna anului trecut, grupul a lansat pe piata din Capitala un nou serviciu de ride hailing, denumit Blue, in urma unei investitii totale de 5 milioane de euro. In prima faza, aplicatia va pune la dispozitie o flota de 100 autovehicule electrice Tesla Model 3 si Model Y.

Autonom activeaza pe piata de leasing operational si rent-a-car si are obligatiuni listate la BVB sub simbolurile AUT26E si AUT24E.

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.


Articole asemanatoare