×

Accesează
contul existent

Burse

Bursa. Grupul de securitate cibernetica SafeTech, profit de 3 mil. lei in T1/2025, in crestere cu...

Bursa. Grupul de securitate cibernetica SafeTech, profit de 3 mil. lei in T1/2025, in crestere cu 11%. Venituri cu 13% mai mici

13.05.2025, 11:41 Sursa: zf.ro

Aplicatia Orange Sport este gratuita si poate fi descarcata din Google Play si App Store

Safetech Innovations (simbol bursier SAFE), companie romaneasca de securitate cibernetica, cu birouri in Bucuresti, Londra, Abu Dhabi si Riad, a inregistrat, la nivel individual, un profit net de 3 milioane de lei in T1/2025, in crestere cu 11% fata de primele trei luni din 2024, venituri de 13,2 milioane de lei, in scadere cu 13% comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut, respectiv o cifra de afaceri de 9,3 milioane de lei, in coborare cu 21%.

In primul trimestru din 2025, la nivel individual, serviciile de securitate cibernetica au inregistrat o crestere de 27%, ajungand sa contribuie cu 42% la cifra de afaceri totala, in timp ce implementarea solutiilor de securitate cibernetica a scazut cu 38%, avand o contributie de 58% la cifra de afaceri. Cresterea ponderii serviciilor de securitate cibernetica a influentat pozitiv profitabilitatea, rata acesteia crescand de la 23% in primul trimestru din 2024 la 32% in aceeasi perioada din 2025.

La nivel consolidat, unde sunt incluse si performantele inregistrate de entitatile din Marea Britanie (Safetech UK) si Regatul Arabiei Saudite (Safetech KSA), veniturile s-au ridicat la 13,3 milioane de lei in ianuarie-martie 2025, iar profitul net a crescut cu 84%, ajungand la 2,5 milioane de lei, comparativ cu 1,4 milioane de lei in primele trei luni ale anului precedent, potrivit unui comunicat de presa.

"Rezultatele financiare din primul trimestru al anului 2025 reflecta continuarea strategiei noastre de consolidare si eficientizare operationala, intr-un context economic care ramane marcat de prudenta, atat in mediul public, cat si in cel privat. Desi cifra de afaceri s-a situat sub nivelul inregistrat in primul trimestru al anului 2024, cand aceasta a fost sustinuta de un contract semnificativ, in primele trei luni din 2025 am reusit sa crestem profitabilitatea prin cresterea vanzarii serviciilor de securitate cibernetica, care au un grad mare de profitabilitate, precum si printr-o gestionare riguroasa a costurilor si o alocare atenta a resurselor", spune CEO-ul Victor Gansac.

La inceput de an, Safetech a semnat un contract pentru servicii de raspuns la incidente de securitate cibernetica, anuntat la inceputul lunii februarie, in valoare totala de 2,5 milioane de lei. De asemenea, la finalul lunii februarie si inceputul lunii martie, compania a incheiat doua noi contracte semnificative: unul, in valoare de aproximativ 4,3 milioane de lei, pentru furnizarea de servicii de asistenta tehnica, si un altul, parte a unui proiect de cercetare-dezvoltare derulat in cadrul HUB-ului Roman de Inteligenta Artificiala (HRIA), cu o valoare de circa 6,5 milioane de lei, din care 4,8 milioane de lei reprezinta fonduri nerambursabile.

"In paralel, ne-am concentrat pe extinderea portofoliului de clienti, prin atragerea a 8 clienti noi in Romania si pe semnarea de noi contracte care adreseaza nevoile actuale de securitate cibernetica, de la raspuns la incidente pana la proiecte de cercetare si inovare in domeniul inteligentei artificiale. Ramanem atenti la evolutiile pietei, dar optimisti in privinta perspectivelor de crestere, mizand pe expertiza echipei, pe portofoliul solid de servicii si solutii de securitate cibernetica si pe capacitatea noastra de a raspunde rapid cerintelor clientilor", adauga CEO-ul.

In ceea ce priveste Safetech UK, in primele trei luni din 2025, compania a atras sapte clienti noi, in special in zona de servicii de securitate cibernetica. La nivelul Safetech KSA, in primele trei luni ale acestui an au fost inregistrate doar cheltuieli administrative, reprezentand costuri cu reinnoirea licentei de functionare, precum si cu servicii de contabilitate, mai reiese din comunicat.

Actiunile SAFE sunt pe minus cu 23% in ultimele 12 luni, pe o lichiditate de 14 mil. lei. Evaluata la circa 130 mil. lei, societatea este detinuta in proportie de 28,5% de Victor Gansac, urmat de directorul financiar Paul Rusu, cu un pachet similar.

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.


Articole asemanatoare