×

Burse

Bursa. Rompetrol Well Services, divizia de servicii petroliere a Rompetrol, a anuntat un profit net...

Bursa. Rompetrol Well Services, divizia de servicii petroliere a Rompetrol, a anuntat un profit net de 2 mil. lei si afaceri de 18,2 mil. lei in primele trei luni din 2024

15.05.2024, 19:31 Sursa: zf.ro

Aplicatia Orange Sport este gratuita si poate fi descarcata din Google Play si App Store

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.

Rompetrol Well Services (simbol bursier RRC), una dintre cele mai importante companii de servicii speciale la sonda din Romania, a raportat pentru primele trei luni din 2024 un profit net de 2 mil. lei, in scadere de la 2,5 mil. lei in T1/2023, la afaceri de 18,2 mil. lei, nivel similar cu aceeasi perioada din 2023.

"In primele trei luni ale acestui an, Compania a reusit sa demonstreze puterea de adaptare la conditiile unei piete de upstream volatila, mentinandu-si pozitia pe piata specifica de servicii conexe la sonda. In linie cu strategia de consolidare si extindere a prezentei in Europa, compania s-a implicat alaturi de parteneri externi in executarea de lucrari de cimentare a unor sonde geotermale in Danemarca, parte a unui amplu proiect de crestere a eficientei sistemului de incalzire centralizata a orasului Aarhus", scrie Rompetrol Well Services intr-un comunicat.

Acesta a fost un proiect pilot, menit sa testeze randamentul respectivei sonde pentru initierea unui program de anvergura, ce are in vedere alimentarea cu apa termala a tuturor oraselor din regiunea respectiva din 2025. Prin participarea la astfel de proiecte, Rompetrol Well Services isi demonstreaza implicarea in executarea de proiecte ce au in vedere utilizarea de energie regenerabila si de lunga durata.

Printre proiecte similare realizate in trecut de companie se numara si finalizarea sondelor geotermale din Balotesti (2015 - complexul Therme Bucuresti) si Beius (2021 - obtinerea de agent termic pentru incalzirea orasului Oradea).

"In prezent, compania analizeaza si alte oportunitati de implicare in proiecte similare din Europa, in zone cu potential geotermal. Pentru anul 2024 estimam ca flexibilitatea Companiei in ceea ce priveste tipul de servicii furnizate, alaturi de o pozitie financiara puternica, inclusiv numerar si echivalente de numerar, va permite activitatii operationale sa inregistreze un nivel similar cu cel estimat in bugetul aprobat", mai transmite compania.

Rompetrol Well Services este evaluata de investitori la 183 mil. lei si este controlata in proportie de 73% de KMG Internations, in timp ce KJK Balkan Holding detine un procent de 10,7%. Actiunile PTR se tranzactioneaza in urcare cu 10,4% de la inceputul acestui an, pe fondul unor tranzactii de 1,9 mil. lei, arata datele BVB.

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.


Articole asemanatoare