×

Eveniment

Comisia Europeana pune la dispozitie 1 miliard EUR pentru puncte de reincarcare si de realimentare...

Comisia Europeana pune la dispozitie 1 miliard EUR pentru puncte de reincarcare si de realimentare in cadrul Mecanismului pentru interconectarea Europei (MIE)

01.03.2024, 17:23 Sursa: zf.ro

Aplicatia Orange Sport este gratuita si poate fi descarcata din Google Play si App Store

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.

Comisia Europeana lanseaza astazi, 1 martie, o cerere de propuneri in cadrul Mecanismului pentru interconectarea Europei - Mecanismul destinat infrastructurii pentru combustibili alternativi (MICA), se arata intr-un comunicat al Comisiei Europene.

Este disponibila o suma de 1 miliard EUR pentru sprijinirea instalarii de infrastructuri de aprovizionare cu combustibili alternativi pentru transportul rutier, maritim, aerian si pe cai navigabile interioare de-a lungul retelei transeuropene de transport (TEN-T):

Reteaua rutiera : sprijin pentru statiile de reincarcare cu energie electrica de mare putere si de realimentare cu hidrogen, precum si pentru statiile de reincarcare in megawati pentru vehicule grele Aeroporturi : sprijin pentru aprovizionarea cu energie electrica si cu hidrogen Porturi : sprijin pentru aprovizionarea cu energie electrica si cu hidrogen si, pentru prima data, pentru instalatiile de buncheraj cu amoniac si metanol.

Comisarul pentru transporturi, Adina Valean , a declarat: "Numarul tot mai mare de cereri pentru Mecanismul destinat infrastructurii pentru combustibili alternativi confirma relevanta acestui instrument de finantare pentru sectorul european al transporturilor. Cererea de propuneri pe care o lansam astazi pune la dispozitie inca 1 miliard EUR pentru instalarea de infrastructuri pentru combustibili alternativi pe sosele, inclusiv pentru transportul urban din orase, in porturi si in aeroporturile din intreaga Uniune. Aceasta poate reprezenta o importanta acoperire a decalajelor in ceea ce priveste investitiile masive necesare in scopul asigurarii unei infrastructuri sustenabile si accesibile pentru vehiculele electrice si incurajez cu fermitate toate statele membre, in special pe cele din Europa de Est si de Sud, sa o utilizeze."

Aceasta a doua faza a MICA (2024-2025) va sprijini punctele de reincarcare cu energie electrica si cu hidrogen de pe principalele coridoare si din principalele noduri de transport ale Uniunii Europene. Acest lucru corespunde obiectivelor noului Regulament privind infrastructura pentru combustibili alternativi (RICA) referitoare la punctele de reincarcare accesibile publicului, precum si obiectivelor initiativei ReFuelEU in domeniul aviatiei si ale initiativei FuelEU in domeniul maritim .

Solicitantii isi pot depune propunerile inainte de oricare dintre cele trei date-limita: 24 septembrie 2024, 11 iunie 2025 si 17 decembrie 2025.

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.


Articole asemanatoare