![]() |
09.05.2025, 11:00 Sursa: zf.ro
Aplicatia Orange Sport este gratuita si poate fi descarcata din Google Play si App Store
INSOL Europe, organizatie profesionala specializata in insolvente, a organizat la Bucuresti conferinta "Restructuring: Rebuilding Succes, Eastern European Countries' Comitee Conference 2025", in cadrul careia s-a discutat despre incertitudinea politica si impactul asupra businessului, precum si digitaliuzarea proceselor de insolventa.
Participant la conferinta, Ministrul Economiei, Bogdan Ivan, a mentionat ca Romania va ramane un partener de incredere pentru investitori, in ciuda crizei politice din tara noastra si incertitudinea cauzata de alegerile prezidentiale. Totodata, acesta a spus ca integrarea clodului guvernamental va ajuta institutiile statului sa ofere servicii publice mai bune catre cetateni.
"Ne confruntam cu provocari in Romania, dar si in intreaga lume. Munca voastra este foarte importanta pentru a putea ajuta la ameliorarea lor. Totusi, in ciuda dificultatilor suntem foarte puternici, chiar si cu un guvern interimar. In curand vom avea o majoritate puternica in Parlament. Investitorii trebuie sa stie ca ramanem un partener de incredere pentru afacerile lor. Guvernul investeste in sprijinirea companiilor. Spre exemplu, in ultimii ani 3 ani am investit 10 milioane de euro in infrastructura. Cloudul guvernamental va ajuta institutiile statului sa comunice mai bine intre ele, oferind servicii publice mai bune pentru cetateni", a aratat el.
Cristian Popa, membru in consiliul de administratie al BNR, a spus ca tara noastra trebuie sa isi continue pe parcursul european, solutia pentru tara noastra fiind mai multa integrare cu economia globala, nu mai putina.
"Ultimii 20 de ani au fost foarte buni pentru Romania, povestea europeana a fost una de succes. Salariul mediu a crescut de 7,5 ori in aceasta perioada. Totodata, investitiile straine au crescut si ele, dar si toti indicatorii importanti. Cu toate acestea, inca avem doua probleme pe care nu am reusit sa le rezolvam: Deficitul fiscal si datoria publica. Cu un deficit fiscal de 9,3% si o datorie publica de 55%, Romania este dependenta de imprumuturi. Vedem ca sentimentul investitorilor s-a deteriorat in ultima perioada, intrarile de capital s-au transformat in iesiri de capital, iar acest lucru s-a vazut si in deprecierea monedei nationale. Romania trebuie sa ramana pe calea europeana, izolarea si autarhia aduce saracie deoarece companiile vor avea dificulati la export, acest lucru afectand in cele din urma oamenii. Trebuie sa ne crestem conectarea cu economia globala, nu sa o reducem", a explicat Cristian Popa.
Presedinta INSOL Europe, Alice van der Schee, i-a indemnat pe antreprenori sa-si readapteze strategiile in fata dobanzilor mai mari si schimbarii comportamentului consumatorilor.
"Ultimii ani au adus provocari asupra multor sectoare ale economiei. Cresterea dobanzilor, precum si schimbarea comportamentului consumatorilor, dar si evolutiile politice ale ultimilor luni care au adus socuri in economie ne pot afecta companiile. Trebuie sa ne recalibram deoarece strategiile zilei de ieri sunt reimaginate pentru provocarile zilei de maine".
Legal disclaimer:
Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.
09.05.2025, 15:20