18.04.2024, 16:24 Sursa: zf.ro
Aplicatia Orange Sport este gratuita si poate fi descarcata din Google Play si App Store
Legal disclaimer:
Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.
Consiliul Concurentei a autorizat tranzactia prin care Emma Lambda Limited, Cipru, fondul de investitii ceh controlat de miliardarul Jiri Smejc, intentioneaza sa preia producatorul local de gaze Stratum Energy.
Tranzactia vizeaza achizitia firmelor Stratum Energy Romania LLC SUA, impreuna cu Stratum Energy Romania LLC Wilmington, Sucursala Bucuresti si subsidiarele acesteia, respectiv Stratum Construct RO S.R.L. Romania si Stratum Production Romania, LLC, SUA.
Fondul Emma Lambda face parte din Grupul Emma, activ in sectorul energetic, al jocurilor de noroc, sectorul serviciilor medicale, farmaceutic, servicii comerciale digitale etc, in state precum Cipru, Republica Ceha, Republica Moldova, Serbia sau Ungaria.
In Romania, Grupul Emma controleaza o serie de companii ce desfasoara activitati de furnizare si distributie de gaze naturale, productie, furnizare si distributie de energie electrica si productie de energie de surse regenerabile (eolian si solar).
La finele anului trecut, o companie din portofoliul Emma Capital, Premier Energy, a preluat furnizorul de energie CEZ Vanzare, care are 1,2 milioane de consumatori. Premier Energy a devenit unul dintre cei mai mari furnizori de electricitate din Romania, in total, pe plan local fiind circa 9 milioane de consumatori. Premier Energy gestioneaza o retea de 2.500 de kilometri de conducte de gaze.
Stratum Energy Romania este un producator de gaze naturale ce opereaza perimetrul de gaze si titei din Poduri, delimitat de concesiunea Moinesti EV-1, in judetul Bacau.
Datele de pe platforma Termene.ro arata ca in 2022 cifra de afaceri a Stratum Energy Romania a fost de 280 de milioane de lei si compania a avut pierderi de circa 55 de milioane de lei.
Consiliul Concurentei a constatat ca aceasta achzitie nu ridica obstacole semnificative in calea concurentei efective pe piata romaneasca sau pe o parte substantiala a acesteia si ca nu exista indoieli serioase privind compatibilitatea sa cu un mediu concurential normal.
Legal disclaimer:
Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.
11.10.2024, 00:07