×

Business Hi-Tech

Cristina Riesen, founder, board member, European Innovation Council: Pentru a creste ecosistemul de...

Cristina Riesen, founder, board member, European Innovation Council: Pentru a creste ecosistemul de start-up-uri tech din Romania trebuie imbunatatite accesul la finantare si colaborarea cu universitatile de tehnologie

07.12.2023, 00:07 Sursa: zf.ro

Aplicatia Orange Sport este gratuita si poate fi descarcata din Google Play si App Store

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.

¬ "ECI sprijina ideile inovative prin granturi si investitii, insa, in prezent, start-up-urile tech romanesti nu profita pe deplin de aceste oportunitati de finantare, nu exista multe aplicatii. Si ar fi minunat sa vedem o schimbare aici" ¬ "In comparatie cu ecosistemele de start-up-uri mai dezvoltate, este mai dificil pentru antreprenorii romani sa aiba acces la cunostinte care sa le accelereze businessurile si la investitori internationali in etapa early-stage." Ecosistemul romanesc de start-up-uri de tehnologie a cunoscut o evolutie semnificativa in ultimul deceniu, spune Cristina Riesen, fondator si board member, European Innovation Council (EIC), insa, pentru ca ecosistemul sa isi continue cresterea si dezvoltarea are nevoie de imbunatatiri in ceea ce priveste accesul la finantare, dar si o colaborare mai buna cu universitatile de profil din tara. "Accesul la finantare, in special la finantarea early-stage (153 milioane de dolari la Bucuresti in comparatie cu media globala de 970 milioane de dolari), birocratia, optimizarea transferului tehnologic din universitati si o mai mare integrare cu industria sunt cateva dintre aspectele care pot fi inca imbunatatite. Antreprenorii romani stralucesc deja pe scena mondiala datorita viziunilor lor ambitioase, inovatiilor si perseverentei lor de nezdruncinat. Ecosistemul romanesc de start-up-uri din domeniul tehnologiei, in special, este un exemplu convingator al modului in care spiritul antreprenorial si determinarea noii generatii pot stimula cresterea economica si inovarea la scara mai larga", a spus pentru ZF Cristina Riesen.

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.


Articole asemanatoare