×

Zf 24

Delgaz Grid, compania de distributie din cadrul Grupului german E.ON, a investit in 2023 peste 35...

Delgaz Grid, compania de distributie din cadrul Grupului german E.ON, a investit in 2023 peste 35 de milioane de lei pentru achizitia si montarea a peste 200.000 de contoare de gaze

01.03.2024, 13:24 Sursa: zf.ro

Aplicatia Orange Sport este gratuita si poate fi descarcata din Google Play si App Store

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.

Delgaz Grid a investit anul trecut peste 35 de milioane de lei pentru achizitia si montarea a peste 200.000 de contoare de gaze naturale, reprezentand 10% dintre cele aproximativ 2 milioane de contoare aflate in instalatiile de gaz ale consumatorilor companiei.

Circa 150.000 de contoare au fost montate la clienti la care echipamentele erau scadente din punct de vedere metrologic, iar 50.000 au fost montate la clientii noi. Totodata, anul trecut au mai fost montate alte 100.000 de contoare recertificate metrologic in laboratoare autorizate si supravegheate de catre Biroul Roman de Metrologie Legala.

Potrivit reglementarilor actuale, inlocuirea contoarelor de gaze naturale se face atunci cand sunt scadente din punct de vedere metrologic, la interval de opt ani. Citirea contoarelor se face de catre companiile de distributie a gazelor naturale o data la trei luni, pentru dispozitivele citite manual, si lunar pentru dispozitivele citite la distanta.

Delgaz Grid, compania de distributie din cadrul Grupului german E.ON, opereaza o retea de gaze naturale de 25.800 km in 20 de judete din partea de Nord si de Vest a Romaniei (Cluj, Bistrita-Nasaud, Maramures, Satu Mare, Salaj, Timis, Arad, Bihor, Caras-Severin, Hunedoara, Mures, Sibiu, Alba, Harghita, Iasi, Botosani, Vaslui, Suceava, Neamt si Bacau) si o retea de electricitate de peste 81.500 km in sase judete din Moldova: Bacau, Botosani, Iasi, Neamt, Suceava si Vaslui, care deservesc 3,6 milioane de clienti

De la intrarea pe piata locala, in anul 2005, E.ON a investit 2,3 miliarde de euro in principal pentru modernizarea retelelor de gaze naturale si electricitate si a virat catre stat impozite si taxe de 3,4 miliarde de euro.

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.


Articole asemanatoare