×

Business Hi-Tech

Dezvoltatorul de jocuri Gameloft inchide studioul din Cluj care a ajuns la 136 de angajati in 14...

Dezvoltatorul de jocuri Gameloft inchide studioul din Cluj care a ajuns la 136 de angajati in 14 ani de activitate. "Studioul din Bucuresti si cei 289 de angajati ai sai raman un activ important in lista de studiouri Gameloft. In prezent, studioul din Bucuresti lucreaza la o serie de proiecte"

15.05.2024, 18:37 Sursa: zf.ro

Aplicatia Orange Sport este gratuita si poate fi descarcata din Google Play si App Store

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.

Producatorul si dezvoltatorul de jocuri video Gameloft Romania a anuntat inchiderea studioului pe care il detine in Cluj, in cadrul caruia lucreaza 136 de angajati. Studioul din Cluj a fost deschis in 2010.

"La nivel de companie trebuie sa reevaluam in mod constant capacitatile noastre de productie. Dupa o analiza atenta si raspunzand conditiilor unei piete in continua schimbare, a devenit necesar sa implementam o reducere a fortei de munca. Din pacate, acest lucru ne aduce in situatia de a inchide punctul nostru de lucru din Cluj si de a ne desparti de cei 136 de angajati. Aceasta decizie nu a fost una usoara si intelegem impactul pe care il are asupra angajatilor afectati. Vom lucra alaturi de ei, de la caz la caz, pentru a gasi cea mai buna modalitate de a gestiona situatia", au spus pentru ZF reprezentantii Gameloft Romania.

Gameloft Romania, care si-a inceput activitatea in anul 2000, mai detine un studio si in Bucuresti, in cadrul caruia lucreaza in prezent o echipa de 289 de angajati.

"Suntem una dintre companiile care au pionierat dezvoltarea de jocuri pe piata din Romania. Intentionam sa pastram pozitia noastra aici. Studioul nostru din Bucuresti si cei 289 de angajati ai sai raman un activ important in lista de studiouri Gameloft. In prezent, studioul lucreaza la o serie de proiecte", au mai spus pentru ZF reprezentantii companiei.

In luna martie a acestui an, Alexandre de Rochefort, director general al GAMELOFT SE - companie cu sediul central in Franta -, a decis revocarea lui Friciu Paul Valentin din functia de administrator si vicepresedinte al consiliului de administratie al Gameloft Romania, potrivit unui document publicat in Monitorul Oficial.

"Revocarea din functia de administrator si vicepresedinte al consiliului de administratie, cu puteri depline, de administrare, reprezentare, angajare a societatii si gestionare a patrimoniului social al S.C. GAMELOFT ROMANIA - S.R.L., a dlui Friciu Paul Valentin (...). Numirea in functia de administrator si vicepresedinte al consiliului de administratie, cu puteri depline, de administrare, reprezentare, angajare a societatii si gestionare a patrimoniului social al S.C. GAMELOFT ROMANIA - S.R.L., a dlui Dragusin Bogdan (...) calitate de Asociat unic al GAMELOFT ROMANIA - S.R.L., si in acest scop sa indeplineasca toate formalitatile de semnare a Actului Constitutiv al GAMELOFT ROMANIA - S.R.L. actualizat cu hotararile adoptate prin prezenta Decizie a Asociatului unic si orice alte formalitati necesare pentru a da efect deplin hotararilor adoptate", potrivit sursei citate anterior.

Gameloft Romania a inchis anul 2022 (ultimul an pentru care exista date publice) cu afaceri de peste 113,3 mil. lei, inregistrand o crestere de 1% fata de anul precedent. Compania a raportat un profit net de putin peste 3,7 mil. lei, in scadere cu 16% comparativ cu anul 2021.

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.


Articole asemanatoare