×

Zf 24

Florin Filote, fost manager in cadrul eMAG si Pigu Hobby Hall Group - cel mai mare grup de...

Florin Filote, fost manager in cadrul eMAG si Pigu Hobby Hall Group - cel mai mare grup de e-commerce din tarile baltice, a preluat functia de director general pentru operatiunile Remix by ThredUp din Europa

20.05.2024, 17:15 Sursa: zf.ro

Aplicatia Orange Sport este gratuita si poate fi descarcata din Google Play si App Store

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.

Remix Global EAD, parte a companiei americane ThredUp Inc. - unul dintre cei mai mari jucatori din industria de revanzarea a articolelor de imbracaminte, incaltaminte si accesorii, l-a recrutat pe Florin Filote pentru pozitia de managing director ale operatiunilor din Europa. El il va inlocui pe Dan De Meyer, care face parte din ThredUp din 2010 si care, cel mai recent, a condus timp de doi ani afacerile internationale ale companiei.

"De la intrarea pe piata in 2021, am facut progrese extraordinare in cresterea afacerillor noastre europene, mai mult decat dublandu-ne veniturile si <> industria second-hand in Europa Centrala si de Est. Echipa a facut o treaba incredibila, punand baze solide pentru viitor si sunt increzator ca experienta vasta in marketplace a lui Florin si pasiunea lui pentru circularitate il fac liderul ideal pentru a declansa inovatia si cresterea pe piata europeana second-hand, care, potrivit proiectelor GlobalData vor ajunge la 90 de miliarde de dolari pana in 2028", a declarat James Reinhart, CEO si cofondator, ThredUp.

Cu aproape doua decenii de experienta in retail si e-commerce, cu accent pe construirea si cresterea business-urilor de tip marketplace, Florin Filote va conduce operatiunile de business ale Remix, care in prezent isi desfasoara activitatea in noua tari din Europa Centrala si de Est, printre care si Romania.

"ThredUp este de multa vreme un pionier in resale si sunt onorat sa ma alatur unei echipe atat de talentate si sa-mi aduc contributia la operatiunile lor deja prospere pe plan european. Cu accent pe sustinerea cresterii si inovatiei, sunt optimist cu privire la oportunitatile care se intrevad pe pietele europene si globale. Cred ca, oferindu-le consumatorilor posibilitatea sa faca alegeri de cumparare mai sustenabile si revolutionand industria de retail, cred ca putem crea un viitor rasunator atat din punct de vedere economic, cat si responsabil cu mediul inconjurator", a spus Florin Filote, director general pentru Europa in cadrul ThredUp.

Inainte de a se alatura ThredUp, Florin Filote a detinut mai multe functii de conducere in cadrul liderului de e-commerce din tarile baltice si Finlanda - Pigu Hobby Hall Group, unde a ocupat functia de Group Transformational CEO si Interim Chief Revenue Officer. Anterior, timp de sapte ani a gestionat strategia si implementarea Marketplace si a vanzarilor B2B in cadrul eMAG - cel mai mare retailer online din Romania si unul dintre cei mai mari jucatori de pe piata de e-commerce din regiune.

Experienta sa include si alte roluri de senior leadership ce tin de comertul modern si bunurile ambalate de larg consum. Filote a absolvit mai multe programe de executive la Harvard Business School si detine o licenta in Stiinte in Management si un master in Stiinte Economice, ambele de la Universitatea Transilvania din Romania, precum si o diploma in informatica la Colegiul Grigore Moisil.

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.


Articole asemanatoare