×

Eveniment

Investitiile straine accelereaza in primele patru luni din 2024. Intrebarea care ramane: cum vor...

Investitiile straine accelereaza in primele patru luni din 2024. Intrebarea care ramane: cum vor reactiona investitorii straini la masurile pentru corectarea derapajului bugetar si la cresterea costurilor cu forta de munca

17.06.2024, 16:30 Sursa: zf.ro

Aplicatia Orange Sport este gratuita si poate fi descarcata din Google Play si App Store

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.

¬ Investitiile straine directe s-au majorat la 3,2 mld. euro in primele patru luni din 2024 de la 2,4 mld. euro in aceeasi perioada din 2023 ¬ Investitiile cresc in continuare, in ciuda pachetului fiscal pe care guvernul l-a adoptat la inceputul anului ¬ Cu toate acestea, deficitul bugetar este in continuare scapat de sub control si, din 2025, asa cum premierul Marcel Ciolacu a anuntat, urmeaza o noua reforma fiscala si intrebarea este cum va fi primita de investitori. Stocul investitiilor straine directe (ISD) in Romania a ajuns la 118 mld. euro in aprilie 2024, dupa ce, de la inceputul anului, investitorii straini au adus in Romania 3,2 mld. euro, arata cele mai recente date publicate de Banca Nationala a Romaniei. Instabilitatea din regiune din cauza razboiului din Ucraina, dar si instabilitatea legislativa din Romania, reclamata de investitori de-a lungul timpului, nu au afectat, asa cum arata cifrele pana in acest moment, deciziile investitorilor de a aduce bani in Romania. Cu toate acestea, inca raman semne de intrebare. Pentru ca, desi guvernarea PSD-PNL a venit la finalul anului trecut cu cele mai mari cresteri de taxe si taxe noi de la Revolutie incoace, pentru a creste veniturile la buget, deficitul bugetar a continuat sa derapeze puternic. La patru luni din 2024, cele mai recente date ale Ministerului de Finante, deficitul bugetar, ajuns la peste 3% din PIB, a spulberat orice urma de dubiu: tinta de deficit bugetar de 5% din PIB pe final de 2024 este imposibil de atins. "Investitiile straine au crescut semnificativ, ajungand la 3,2 mld. euro, o crestere de 34% fata de aceeasi perioada a anului trecut. In timp ce unii fac doar circ, investitorii se concentreaza pe realitatea cifrelor si a oportunitatilor pe care le ofera economia romaneasca. In ciuda minciunilor aruncate zilnic de unii care nu au construit niciodata nimic, este clar ca investitorii vad potentialul imens al economiei noastre si investesc masiv in Romania", a reactionat prim-ministrul Marcel Ciolacu, la raportul BNR publicat saptamana trecuta.

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.


Articole asemanatoare