×

Eveniment

Investitorii merg pe mana lui Elon Musk: Actionarii Tesla aproba salariul record al lui Musk de 56...

Investitorii merg pe mana lui Elon Musk: Actionarii Tesla aproba salariul record al lui Musk de 56 mld. dolari si mutarea sediului in Texas.

14.06.2024, 12:34 Sursa: zf.ro

Aplicatia Orange Sport este gratuita si poate fi descarcata din Google Play si App Store

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.

Actionarii Tesla au votat atat pentru reaprobarea pachetului salarial al directorului general Elon Musk, evaluat candva la 56 de miliarde de dolari, cat si pentru reincorporarea producatorului de vehicule electrice in Texas, oferindu-i victorii semnificative in incercarea de a-si reafirma controlul asupra companiei.

Rezultatele preliminare, anuntate joi la adunarea anuala a Tesla de la Austin, vor intari mana companiei in incercarea de a anula decizia din ianuarie a unei instante din Delaware de a anula pachetul de optiuni de cumparare de actiuni din 2018 - cel mai mare din istoria SUA - din cauza preocuparilor legate de valoarea acestuia si de independenta consiliului de administratie.

Desi votul nu inlocuieste decizia instantei, ratificarea s-ar putea dovedi esentiala pentru a convinge judecatorul sa revina asupra pozitiei sale sau sa o modifice. Stapanirea lui Musk asupra companiei ar fi mai stransa, sporind participatia directorului general la peste 20%, de la 13% cat detine in prezent.

Dupa inchiderea urnelor, imediat dupa ora 16.00, in Austin, Musk a iesit pe scena pentru a se adresa unei multimi entuziaste care ii scanda numele, sarind in sus si in jos in semn de sarbatoare in fata unui neon albastru si roz in forma de Texas.

"La naiba, va iubesc, baieti", a spus el audientei formate din investitori de retail atent selectionati. "Avem cea mai grozava baza de actionari dintre toate companiile publice ... nu incepem un nou capitol, ci deschidem o noua carte".

Directorul general bucurestean a facut glume, mentionand in timpul discursului sau ca "ce sa vezi, este ora 16:20", amintind de un tweet din 2018 despre privatizarea Tesla la 420 de dolari pe actiune. Multi au interpretat pretul ca fiind o referire la 4/20, 20 aprilie fiind o zi sarbatorita de fumatorii de marijuana.

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.


Articole asemanatoare