×

Eveniment

Medic veterinar: In pandemie, s-a triplat numararul de pacienti. Nu e o profesie pe care o poate...

Medic veterinar: In pandemie, s-a triplat numararul de pacienti. Nu e o profesie pe care o poate fura AI-ul

12.06.2024, 18:01 Sursa: zf.ro

Aplicatia Orange Sport este gratuita si poate fi descarcata din Google Play si App Store

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.

¬Cabinetele veterinare au avut tot mai multi pacienti din randul prietenilor necuvantatori, mai ales in urma pandemiei, cand oamenii au luat animale de companie pentru a trece mai usor de perioada de restrictii.

Romanii au 4,4 milioane de pisici si 4,2 milioane de caini, din cele mai recente date ale ZF.

In plus, exista peste 8.800 medici veterinari, ce activeaza in aproximativ 5.500 de cabinete si clinici veterinare, spitale universitare si ferme zootehnice.

"Profesia de medic veterinar se bazeaza pe o puternica dragoste pentru animale. Inca din copilarie si adolescenta am simtit asta, fiind foarte atasat de cainele ciobanesc german pe care il aveam atunci. In pandemie a crescut, s-a dublat sau triplat poate numarul de pacienti ", a povestit medicul veterinar Radu Aronescu.

El a creat alaturi de alti doi antreprenori reteaua de clinici veterinare The Vets, cu patru unitati si un spital in Bucuresti. In 2022, fratii Marius si Dan Stefan de la Autonom Services s-au alsturat businessului si au preluat un sfert din actiuni.

"Cred ca principala provocare a profesiei, pe langa cea de a gasi mereu cea mai buna solutie medicala pentru animal, este comunicarea cu stapanii. Sunt oameni carora trebuie sa le castigi increderea si sa le arati ca esti acolo, sa faci tot ce se poate pentru animalul lor", a mai spus medicul Radu Aronescu.

Zilnic, in clinicile The Vets ajung intre 45 si 65 de animale de companie cu probleme medicale.

"Sunt foarte optimist. Nu e o profesie pe care o poate fura AI-ul. :)) Cred ca si in domeniul medicinei veterinare se va merge spre specializare, ca nu va mai exista conceptul de medic care le stie si le face pe toate, exact ca in medicina umana. Medicina veterinara evolueaza foarte mult, vorbim acum de tratamente revolutionare, foarte noi, pe care chiar le facem la The Vets, precum terapia cu anticorpi monoclonali sau autovaccinul", a mai precizat medicul veterinar.

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.


Articole asemanatoare