×

Accesează
contul existent

Banci si asigurari

Mircea Busuioceanu, Raiffeisen Bank Romania: Pe termen scurt, rata creditelor neperformante va...

Mircea Busuioceanu, Raiffeisen Bank Romania: Pe termen scurt, rata creditelor neperformante va continua sa creasca usor

17.06.2024, 20:51 Sursa: zf.ro

Aplicatia Orange Sport este gratuita si poate fi descarcata din Google Play si App Store

Daca vorbim despre riscul de credit, este clar ca suntem intr-un moment bun al ciclului de credit. Daca ne uitam la creditele neperformante, costul riscului este la un nivel minim. Probabil ca in perioada urmatoare o sa vedem o normalizare a acestui subiect, adica o usoara crestere in rata creditelor neperformante NPL si in costul riscului, a spus Mihai Ion, vicepresedinte, Raiffeisen Bank Romania, care a fost prezent in cadrul primei zile a conferintei ZF Bankers Summit 2024.

"Pe termen mediu, ramne sa vedem, pentru ca noi suntem astazi intr-o zona cu foarte multe oportunitati, dar si cu riscuri, si inca este un pic neclar cum o sa se aseze lucrurile intre cele doua. Dar pe termen scurt estimez ca vom continua sa fim intr-o zona favorabila a ciclului de credit, cu o tendinta usoara de normalizare".

Alte declaratii:

¬ Vedem cu totii o crestere foarte mare in importanta cyber security, care devine un subiect de luat in considerare si usor, usor ne indreptam spre riscuri tehnologice. Va fi un subiect interesant modul in care atat bancile cat si jucatorii din economie vor reusi sa incorporeze noile tehnologii.

¬ Pe termen mediu, ne aflam intr-un joc de productivitate. Principala problema pe care o avem este provocarea productivitatii.

¬ Legat de deficit, nu neaparat deficitul este problema Romaniei acum, ci cum va fi rezolvat. Exista un deficit, dar nu se poate sa stai cu el pentru totdeauna, trebuie sa-l rezolvi. Se spune ca faci consolidare fiscala, cresc taxele si impozitele. Atunci inseamna ca acesta este scenariul pe care trebuie sa-l iei in considerare si noi luam deja acest scenariu in considerare.

¬ Este o perioada in care restructurarile functioneaza bine pentru ca bancile au invatat sa-si dea seama mai repede atunci cand un client ar putea sa aiba probleme, si sa initieze discutiile cand situatia nu este inca catastrofala. In al doilea rand, lichiditatea din piata, care inca creeaza niste perspective bune pentru o restructurare de succes.

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.


Articole asemanatoare