×

Business Hi-Tech

Oficial: Romania respinge cererea gigantului Huawei din China de a furniza echipamente pentru...

Oficial: Romania respinge cererea gigantului Huawei din China de a furniza echipamente pentru retele 5G, dupa evaluarea realizata de CSAT. "Se respinge solicitarea"

29.02.2024, 18:38 Sursa: zf.ro

Aplicatia Orange Sport este gratuita si poate fi descarcata din Google Play si App Store

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.

Romania a pus capat speculatiilor legate de posibilitatea ca gigantul Huawei din China sa livreze echipamente pentru constructia de retele 5G in Romania, respingand cererea depusa de companie, conform unui document publicat astazi in Monitorul Oficial, si semnat de premierul Marcel Ciolacu.

"Se respinge solicitarea pentru obtinerea autorizarii privind utilizarea echipamentelor de infrastructura 5G, formulata de Huawei Technologies - S.R.L., Huawei International Co. Limited, Huawei Technologies Kft si Huawei Technologies Co., Ltd. in temeiul Legii nr. 163/2021 privind adoptarea unor masuri referitoare la infrastructuri informatice si de comunicatii de interes national si conditiile implementarii retelelor 5G, ca urmare a evaluarilor realizate de catre institutiile cu responsabilitati in domeniu, din perspectiva riscurilor, amenintarilor si vulnerabilitatilor la adresa securitatii nationale si apararii tarii si prin raportare la obligatiile asumate de statul roman in cadrul cooperarii la nivelul organizatiilor internationale din care Romania face parte, al Uniunii Europene si al parteneriatelor strategice bilaterale", arata documentul.

Decizia semnata de premier vine dupa ce Consiliul Suprem de Aparare al Tarii a respins cererea in data de 21 februarie. "Avand in vedere Hotararea Consiliului Suprem de Aparare a Tarii nr. 35 din 21 februarie 2024 privind avizarea solicitarii pentru obtinerea autorizarii de utilizare a echipamentelor de infrastructura 5G, depusa de catre companiile Huawei Technologies - S.R.L., Huawei International Co. Limited, Huawei Technologies Kft si Huawei Technologies Co., Ltd., in temeiul art. 29 din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 57/2019 privind Codul administrativ, cu modificarile si completarile ulterioare, si al art. 6 alin. (2) din Legea nr. 163/2021 privind adoptarea unor masuri referitoare la infrastructuri informatice si de comunicatii de interes national si conditiile implementarii retelelor 5G, prim-ministrul emite prezenta decizie. Articol unic se respinge solicitarea".

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.


Articole asemanatoare