#SuperCoders

Programul #SuperCoders este o inițiativa de educare a tinerei generații care își propune să-i ajute pe copii să își dezvolte competențe digitale necesare atât în activitatea lor din prezent, cât și pentru meseriile viitorului caree vor solicită astfel de cunoștințe. #SuperCoders își propune să introducă conceptele de bază din programare în rândul copiilor de 10-13 ani.

Programul are în prezent 3 componente distincte pentru a răspunde cerințelor copiilor:

 • Caravana SuperCoders - se adresează copiilor fără cunoștințe de coding și își propune să arate copiilor și părinților ce presupune domeniul programării, funcțiile de bază din programare și oferă copiilor un cadru gratuit în care să vadă dacă acest subiect este de interés pentru ei.
 • SuperCoders Coding Competition - concursul național dedicat celor care au deja cunoștințe minime de programare prin joc și își doresc să își exerseze abilitățile pentru a obține premii materiale sau pentru a trece la nivelul următor.
 • SuperCoders Online Academy - cursurile online au fost dezvoltate pentru cei care stiu programare prin joc și își doresc să parcurga primul modul pentru a învăța să scrie ei înșiși cod. Obiectivul este de a trece la un nivel intermediar în programare, de data aceasta nu prin joc, ci prin scrierea codului de către copii.

Cei mici vor învăța bazele programării într-un mod distractiv.

Cu ajutorul limbajelor de programare învățate, copiii:

 • Vor dezvolta povești interactive, animații sau jocuri create din propria lor imaginație
 • Vor folosi gândirea logică pentru a pune în practică ideile și proiectele personale
 • Vor comunica și colabora cu ceilalți în cadrul activităților de grup.

Și, pe lângă roboței și tehnologii creative, copiii vor face cunoștință cu primele concepte de logica matematică într-un mod plăcut, care îi va face și mai curioși decât sunt acum.

Urmărește seria de articole #SuperCoders de pe recorder.ro să vezi câteva exemple de unde te poate duce programarea.

 • Sisteme care controlează maşinile ce se conduc singure, programe care reglează termostatul de-acasă sau sistemul de irigare din grădină ori aplicaţii care gestionează tranzacţiile bancare şi cumpărăturile online. Marius Hanganu (40 de ani) e printre oamenii din spatele tuturor acestor tehnologii. Conduce o echipă de ingineri la care companiile apelează pentru proiecte de inovaţie din domenii precum automotive, Internet of Things, banking, telecom, inteligenţă artificială, machine learning sau blockchain. A început ca programator într-o firmă de jocuri video, apoi s-a asociat cu cel mai bun prieten al său (Ioan Cocan) și și-a făcut propria companie de software: Tremend. Anul trecut a avut afaceri de 6 milioane de euro.

  Afla povestea lui Marius Hanganu

 • La 11 ani obținea primul său job: o companie americană producătoare de yachturi, care avea nevoie de un site nou. Îi făcuse o ofertă pe Twitter şi câştigase. La 16 ani, se întâlnea cu Mark Zuckerberg, fondatorul Facebook, şi cu Tim Cook, CEO-ul Apple. Îl chemaseră în America doar aşa, ca să-i strângă mâna şi să-l încurajeze. La 17 ani, înfiinţa primul său start-up: Storyheap, o companie care vinde soluţii de statistică pentru conturile de Instagram şi Snapchat ale clienţilor. Printre cei care au cumpărat acest serviciu sunt Forbes, McDonald’s, Mashable, Entreprenour.com, Selena Gomez, Dj Khaled şi Justin Bieber. La 19 ani, compania sa are vânzări de peste un milion de dolari!

  Afla povestea lui Sebastian Dobrincu

spatiere

Vezi cum a fost în 2017

Caravana SuperCoders

În luna octombrie Caravana SuperCoders a pornit la drum și a presupus o serie de 10 ateliere de programare în 10 orașe din România, oferindu-le copiilor posibilitatea să experimenteze programarea vizuală și să învețe să își construiască propriile povești interactive, jocuri cu labirint și quizz-uri, utilizând limbajul de programare Scratch.

Vezi mai jos cum a fost :

spatiere

Concursul național


Toți copiii din România au fost provocați să participe la SuperCoders Coding Competition, o competiție naționala în care au salvat planeta scriind cod pe code.org sau scratch.mit.edu. Soluțiile pentru salvarea planetei regăsite în aplicațiile copiilor au fost dintre cele mai diverse și inventive, toate punând accent pe protejarea mediului și educația populației.

Regulament


Câștigătorii concursului:

Premiul I
Nicholas Gurgu proiect

Premiul II
Iacob Florin proiect
Maria Danciu proiect

Premiul III
Istrate Eduard Cristian proiect
Alexe Mihail proiect
Stanciu Gabriel Alexandru proiect

Toți câștigătoriiCe premii punem în joc?

Înscrierile vor fi analizate și evaluate de către juriul #SuperCoders , iar cele mai bune 50 de aplicații vor vor intra in SuperCoders Online Academy - curs gratuit de utilizare a limbajului de programare Python. În plus, vom oferi și alte premii istețe:

1 x Locul întâi
Lenovo YogaBook Black 4G Win 10Pro 64GB

2 x Locul doi
Samsung Galaxy Tab A 10 1 LTE T585 white

3 x Locul trei
Freshn Rebel Caps Wireless Headphones & FreshNRebel bluetooth Rockbox Cube

Juriul #SuperCoders

Roxana Rugină
- fondatoarea Simplon Romania

Veronica Dogaru
- Corporate Communication Manager Orange Romania

Giorgiana Vlasceanu
- co-founder Codette

Irina Breniuc
- fondator Pimp the Gerbage si jurnalist la Green Report

Cătălin Butnariu
- președintele RGDA (Romanian Game Developer Association)

Creating Monkeyz
- Cordos Ramona și Pop Codin sunt fondatorii Creative MonkeyzProgramul concursului

 • Noiembrie 6

  Lansare înscrieri
 • Noiembrie 26

  Termen limită pentru înscrieri aplicații
 • Decembrie 10

  Evaluare aplicații
 • Decembrie 12

  Anunț câștigători
 • Ianuarie 20

  Start Academia SuperCoders

spatiere

SuperCoders Online Academy

Orange România anunţă rezultatele SuperCoders Online Academy, ultimul modul de învăţare din programul #SuperCoders, un curs interactiv de coding care oferă concepte de bază ale limbajului de programare Python.

Copiii cu vârste între 10-13 ani, pasionați de jocuri, calculatoare și programare, familiarizați cu platformele scratch.mit.edu sau code.org, care au realizat cele mai bune 50 de aplicații în cea de-a doua etapă a programului, au avut posibilitatea de a face parte din clasa virtuală SuperCoders Online Academy.

Împreună cu trainerii Simplon România, cei 50 de participanţi care şi-au dorit să aprofundeze domeniul programării au învăţat să programeze în Python, parcurs 13 lecţii pe o platformă interactivă şi au scris peste 11000 linii de cod în 10 săptămâni.

spatiere

Ce este #SuperCoders?

#SuperCoders este un atelier de programare special conceput pentru copiii cu vârste între 10 și 13 ani. Alături de noi, ei vor face primii pași în lumea codurilor într-un mod simplu, logic și distractiv. Scopul atelierelor noastre este să-i învețe pe copii cum să folosească tehnologia pentru a învața și a da viață ideilor lor nu doar pentru a consuma conținut digital pentru divertisment.

Ei bine, prin limbajul de programare SCRATCH, vor învăța să creeze animații, povestiri interactive și jocuri prin tehnica drag&drop. Rezervă și tu un loc acum la #SuperCoders!

Evenimentul este organizat de către Orange România cu sprijinul Simplon România.

Unde am fost (ediții precedente)

#SuperCoders a început în 2014 ca inițiativă a grupului Orange de a susține tinerii interesați de programare din 4 țări din grup: România, Spania, Polonia și Franța. În prima ediție, 50 de elevi din București cu vârste între 10 și 13 ani au participat la atelierul nostru și au interacționat prin live webcast cu cei din celelalte țări. De atunci, #SuperCoders s-a extins în 14 țări din întreaga lume, iar în România ne-am extins și în alte orașe precum Cluj, Ploiești, Târgoviște, Pitești și Râmnicu Vâlcea și am ajuns la un număr de 250 de participanți in 2016.

Anul acesta am reușit să dublăm numărul orașelor în care vom fi prezenți. Vă așteptăm în Iași, Focșani, Constanța Brăila, Galați, Craiova, Tg Jiu, Deva, Alba Iulia, Brașov.

spatiere

Fii primul care află noutățile

Vrei să fii la curent cu tot ce este nou despre #SuperCoders?

Înscrie-ți adresa de e-mail aici și noi îți vom trimite noutăți și alte informații de interes pentru super programatori.

Părerea ta este importantă pentru noi, lasă-ne feedbackul tău

Feedback

sus