Vizualizeaza cosul Finalizeaza
×

Serviciul Data Traffic Control pentru abonamentul tău

  • Setezi limite de consum pentru internet în roaming
  • Primești notificări în funcție de consumul efectuat

Cum funcționează serviciul Data Traffic Control?

Alegi o limită de consum

Poți alege oricare dintre următoarele limite de consum lunare pentru internet în roaming: 100 euro, 200 euro, 300 euro, 400 euro sau 500 euro (valorile nu conțin TVA). Limita de 100 euro se activează simultan cu o limită de 50 euro.
La atingerea unei limite, serviciile de internet în roaming vor fi suspendate și vei primi un SMS de notificare.

Poți continua să folosești internetul

Dacă au fost suspendate, serviciile de internet în roaming vor fi reactivate automat începând cu următoarea lună de facturare. Dacă vrei să le reactivezi mai repede sau dorești ca în luna curentă de facturare serviciile de internet în roaming să nu fie suspendate de către Data Traffic Control, trimite un SMS gratuit la 355, astfel:

  • SMS cu textul "da" pentru reconectarea serviciilor de internet în roaming sau dezactivarea suspendării automate pentru luna curentă la următoarea limită. Dacă ai dezactivat suspendarea la 50 euro și dorești să o dezactivezi și pe cea de la 100 euro, trimite încă un SMS cu textul “da”.
  • SMS cu valoarea unui limite superioare (de exemplu "200" pentru o limită de 200 de euro). În cazul în care au fost suspendate, serviciile de internet în roaming vor fi reactivate și le vei putea utiliza până la atingerea noii limite.
Primești notificări despre consum

În cazul în care limita de consum pentru internet în roaming este 100 euro, ești notificat când consumul tău atinge 40, 50, 80, respectiv 100 de euro. Dacă optezi pentru alte limite, vei primi o notificare prin SMS la atingerea limitei.

În plus, ca să îți poți urmări permanent consumul vei primi suplimentar notificări la fiecare 50 de euro, înainte și după atingerea limitei de consum, atunci când vrei să continui utilizarea serviciilor de internet în roaming. Aceste notificări suplimentare se pot transmite cu întarziere, iar în cazul volumelor mari de consum de date într-un interval scurt de timp pot fi primite mai multe notificări în același timp.

Cum activez serviciul Data Traffic Control?

Din 1 iulie 2022, în conformitate cu cerințele Uniunii Europene, suntem obligați să activăm automat serviciul Data Traffic Control cu limitele de consum de 50 euro și 100 euro.

Activarea automată se aplică pentru toți clienții Orange care nu au refuzat anterior suspendarea automată a traficului de date în roaming. Află mai multe detalii în secțiunea "Întrebări frecvente" de mai jos.

Întrebări frecvente

Serviciul Data Traffic Control este disponibil în toate rețelele cu care Orange are încheiate acorduri pentru internet în roaming.

Suspendarea internetului în roaming are loc la atingerea limitei de consum, indiferent de tipul de trafic efectuat (download, upload, audio sau video streaming etc.). Dacă vrei să descarci fișiere de dimensiuni mai mari, îți recomandăm să folosești o aplicație de suport pentru a nu pierde informațiile descărcate până la întreruperea traficului de date. Orange România nu este responsabilă pentru niciun fel de pierderi ca urmare a suspendării serviciilor de date în roaming.

Dacă folosești un card de date sau un modem USB de la Orange, vei putea primi notificările serviciului Data Traffic Control prin intermediul aplicației specifice instalate pe calculatorul tău.

Dacă înainte de 1 iulie 2012 ai refuzat suspendarea automată a traficului de internet în roaming, reactivarea suspendării conform serviciului Data Traffic Control se va face doar la cererea ta.

Dacă utilizezi opțiunea după data de 21 iulie 2017, taxele aferente activării opțiunii vor fi contorizate la limita de consum, iar traficul de internet va fi suspendat înainte de reactivarea unei noi opțiuni prin care se va depăşi limita de consum.