Vizualizeaza cosul Finalizeaza
×

Roaming pentruAbonamentul tău Orange

Cu serviciul Roaming poți comunica de pe numărul tău de abonament Orange când ești în străinătate.

1Vreau să îmi
planific călătoria

Mai mult
Mai mult
Mai mult

2Sunt deja în
străinătate

Mai mult
Mai mult
Mai mult
Mai mult

3M-am întors în
România

Mai mult
Mai mult
Mai mult

Descarcă ghid de utilizareRoaming în SEE pentru abonați

Află tot ce ai nevoie să știi când ești plecat în străinătate și câteva sfaturi utile pentru cele mai frecvente situații atunci când folosești serviciul Roaming. Informații valabile pentru persoane fizice și mici întreprinzători, fără abonamente hybrid.

Descarcă Ghid

Daca țara în care calatorești se află în Spațiul Economic European (SEE) și ai un abonament sau o cartelă PrePay cu beneficii în roaming SEE, poți folosi beneficiile incluse în abonamentul sau opțiunea ta PrePay și în roaming.

Daca țara în care calatorești se află în afara SEE, poți activa o opțiune cu beneficii pentru destinația aleasă. Este foarte important să te asiguri înainte de plecare că opțiunea aleasă include beneficii pentru țara în care urmeaza să călătorești și că ai activat serviciul e Roaming in Restul lumii.

Roaming în
Spațiul Economic European (SEE)

Poți folosi beneficiile naționale incluse în oferta ta și atunci când călătorești în Spațiului Economic European (SEE), format din țările membre ale Uniunii Europene, Norvegia, Islanda și Lichtenstein.

Înainte să pleci in străinatate, verifică dacă oferta ta include accesul pentru serviciul roaming și că acesta este activ pentru destinația în care călătorești. Accesează secțiunea Help pentru abonamente sau pentru PrePay pentru a afla detalii.

Verifică în My Orange dacă ai serviciul Roaming activ și pentru ce destinații este disponibil

Începând cu 15 iunie 2017, Regulamentul European pentru serviciul Roaming permite clienților cu acces la serviciul Roaming să folosească o parte din beneficiile naționale și în roaming, în statele membre ale Spațiului Economic European (SEE), în limita Politicii de Utilizare Rezonabilă.

Destinațiile care fac parte din SEE sunt țările membre UE, Norvegia, Islanda și Liechtenstein.

Vei avea acces la serviciul Roaming în țările SEE doar daca ai un abonament care conține și beneficii în roaming SEE. Abonamentele care au doar beneficii naționale nu sunt compatibile cu serviciul Roaming.

Dacă ai un abonament doar cu acces naţional, poți oricând să îl modifici, alegând din ofertă curentă un pachet cu acces roaming în SEE.

Dupa consumarea beneficiilor incluse in abonament se vor aplica tarifele naționale sau tarife mai mici din oferta comercială de roaming.

Apelurile primite în roaming în țările SEE sunt gratuite.

Mai mult

Cu ofertele cu roaming SEE poți utiliza o parte din resursele naționale de internet și in Roaming în SEE, conform limitei de date internet maxime, care se calculeaza pe baza forumulei:

valoarea ofertei in euro, fara TVA


1,55 euro (tarif fara TVA reglementat pentru traficul internet)

Mai mult

Dacă folosești frecvent serviciul de roaming în zona SEE, te bucuri de tarife avantajoase. De exemplu:

  • 30 de minute de apeluri efectuate către țari din SEE costă 0.78 euro, TVA inclus
  • pentru 500 MB trafic de internet vei avea un cost de 0.92 euro, TVA inclus
Mai mult

Selectarea rețelei partenere

Pe durata călătoriei în roaming, configurează telefonul pentru a se înregistra automat în rețeaua parteneră cu cea mai bună acoperire, astfel:

Android/IOS: Setări/Configurări -> Rețea mobilă/Conexiune celulară - > Date mobile/Selectare rețea - > Operator -> Automat

De asemenea, iți recomandăm să restartezi dispozitivul atunci când ajungi în roaming. Dacă telefonul nu se înregistrează automat în rețea nici după restart, accesează setările telefonului tău conform instrucțiunilor de mai sus și alege manual una dintre rețele disponibile (prin opțiunea Selectare manuală).

Pierderea/furtul telefonului

Dacă telefonul tău a fost furat sau pierdut în străinătate, îl poți suspenda astfel: accesează contul tău My Orange sau apelează Serviciul Clienți la numărul +40 374 300 300.

Aplicația My Orange

Verifici dacă serviciul Roaming este activ, accesezi factura detaliată, consulți informațiile despre consum și multe altele.

Întrebări frecvente

Mai mult

Ce înseamnă consum majoritar în SEE și ce trebuie să știu?

Mai mult

Care este politica de utilizare rezonabilă a serviciilor în roaming SEE?

Mai mult

Cum activez sau dezactivez serviciul Roaming pe abonament?

Mai mult

Cum pot apela sau primi apeluri când sunt în Roaming?

Mai mult

Cum verific dacă am serviciul roaming activ pe abonament?

Mai mult

Ce fac dacă serviciul Roaming nu este funcțional?

Mai mult

Ce informații generale sunt despre serviciul Roaming pentru abonamente?

Mai mult

Cum îmi pot folosi resursele naționale în roaming SEE?