Vizualizeaza cosul Finalizeaza
×

Apel Wi-Fi

Efectuezi și primești apeluri peste orice conexiune la internet prin Wi-Fi

Vezi mai mult

De ce să folosești serviciul Apel Wi-Fi?

Cu serviciul Apel Wi-Fi poți efectua apeluri atunci când ești conectat la o rețea Wi-Fi, chiar dacă nu ești în aria de acoperire a rețelei mobile. Este foarte simplu: selectezi o rețea wireless de internet, apoi telefonul tău va folosi această rețea pentru a apela.

Cât costă serviciul Apel Wi-Fi?

Accesul la serviciul Apel Wi-Fi este gratuit.

Apelul efectuat prin Wi-Fi va consuma din minutele incluse în abonamentul tău sau în opțiunea PrePay. Dacă ai consumat resursele din abonament sau din opțiune, tariful este cel standard pentru apeluri de voce, corespunzător planului tău tarifar.

card Created with Sketch.

De ce ai nevoie pentru a efectua apeluri printr-o rețea Wi-Fi?

1Să te conectezi la o rețea Wi-Fi pe telefonul tău Orange
  • Să ai o conexiune Wi-Fi, cu acces la internet
  • Să ai un abonament sau o opțiune PrePay activă care îți oferă acces la serviciul 4G
  • Să ai o cartelă SIM 4G, pe care o poți obține gratuit din orice Orange shop
2Să ai un telefon compatibil cu noua tehnologie

Telefonul Un telefon compatibil achiziționat din magazinele Orange, cu ultima versiune de soft disponibilă instalată, și pe care să activezi funcția „apel Wi-Fi”.

Ce setări trebuie sa faci pentru serviciul Apel Wi-Fi?

Te conectezi la o rețea wireless și activezi din setările telefonului funcția de apel Wi-Fi. Este nevoie să faci acest lucru doar la prima utilizare a serviciului, apoi la fiecare conectare pe un hotspot wireless, apelurile tale vor fi efectuate și primite peste conexiunea Wi-Fi.

Pasul 1: Serviciul Apel Wi-Fi se va activa automat, simultan cu activarea serviciului Apel 4G.

Pentru a verifica dacă ai Apel 4G activ, este suficient să verifici dacă pe ecranul telefonului îți apare logo-ul specific serviciului . În cazul în care nu apare, verifică aici condițiile de eligibilitate ale acestuia. Serviciul Apel 4G se activează automat în cazul în care îndeplinești condițiile de eligibilitate.

Pasul 2: Selectează o rețea Wi-Fi disponibilă, conectată la internet

Pasul 3: Activează din setările telefonului funcția Apel Wi-Fi.

Pasul 4: La activarea funcției, pe telefon va fi presetată opțiunea Wi-Fi la nivel de conexiune preferată. Așadar, vei apela cu prioritate peste conexiunea wireless, iar dacă semnalul Wi-Fi este slab sau indisponibil, vei apela peste conexiunea rețelei mobile, inclusiv prin Apel 4G. În cazul în care dorești să activezi opțiunea "Rețea mobilă preferată", trebuie să știi că telefonul va selecta rețeaua mobilă pentru a apela (prin Apel 4G, 3G, 2G). Dacă dorești să efectuezi apeluri doar prin conexiunea Wi-Fi, selectează opțiunea “Numai Wi-Fi”. În acest caz, dacă nu există o conexiune Wi-Fi în zonă, telefonul va trece pe 4G, fără a avea acces la Apel 4G.

Pasul 5: De fiecare dată când apare pe ecran simbolul Apel Wi-Fi , poți efectua un apel prin rețeaua Wi-Fi și astfel să testezi serviciul

Pasul 1: Serviciul Apel Wi-Fi se va activa automat, simultan cu activarea serviciului Apel 4G

Pasul 2: Asigură-te că ai actualizat sistemul de operare la ultima versiune de iOS disponibilă (meniu Configurări – General – Informații – Versiune) și că ai cele mai noi setări de rețea, minim 27.1 (meniu Configurări – General – Informații – Operator)

Pasul 3: Din meniul telefonului activează funcția Apelare Wi-Fi: meniul Configurări – Telefon - Apelare Wi-Fi

Pasul 4: După acceptarea Termenilor și condițiilor vom verifica dacă poți beneficia de acest serviciu pe numărul tău și îl vom activa.

Pasul 5: După activarea seriviciului, funcția Apelare Wi-Fi pe acest iPhone va deveni activă

Pasul 6: După conectarea la o rețea Wi-Fi telefonul va trece automat în modul Apel Wi-Fi iar numele operatorului va deveni Orange Wi-Fi

Întrebări frecvente

Mai mult

Pot folosi serviciul apel Wi-Fi în roaming?

Mai mult

Ce se întâmplă dacă ies din aria de acoperire a rețelei Wi-Fi?