Vizualizeaza cosul Finalizeaza
×

Termeni și condiții de utilizare a Serviciului Chat Messages

1. Acceptarea utilizării Chat Messages

Chat Messages este un Serviciu oferit de Orange România S.A (denumită în continuare „Orange România”), societate pe acțiuni română, cu sediul social în Clădirea Tandem, Strada Matei Millo, nr.5, sector 1, București, România, înregistrată la Registrul Comerțului sub nr. J40/10178/1996, Cod Unic de Înregistrare 9010105, Cod de înregistrare în scopuri de TVA RO9010105, capital social subscris și vărsat 72.888.600,4 lei.

Termenii și condițiile (denumite în continuare și „Contractul”) de mai jos au valoare contractuală între Societatea Orange Romania S.A. (denumită în continuarea „Orange România”) și Utilizator (denumit în continuare „Utilizator”).

Pentru utilizarea Serviciului Chat Messages este necesară acceptarea prevederilor prezenților Termeni și Condiții.Dacă alegi să nu fii de acord cu oricare dintre acești termeni, nu poți utiliza Chat Messages.

2. Descrierea Chat Messages

Chat Messages (denumit în continuare „Chat Messages” sau „Serviciul”) face parte din standardul Rich Communication Services (RCS) și permite comunicarea instantă, individuală sau de grup, cu prietenii folosind mesaje text sau prin partajarea de fișiere (cum ar fi poze, fișiere video, audio, stickere, gif-uri, emoji, șamd) sau a locației, în limita a 100 megabytes (MB) folosind conexiunea la internet. Utilizatorul este informat prin acești Termeni și Condiții asupra faptului că poate să primească mesaje instant, fișiere, fotografii, fișiere video, de la alți utilizatori Chat Messages.

Chat Messages se adresează exclusiv abonaților Orange și clienților Orange PrePay care au un dispozitiv mobil cu acces la serviciul de date mobile sau Wi-Fi, cu sistem de operare Android cu versiunea 4.4 sau mai nou, și aplicația Android Messages instalată și setată ca aplicație implicită pentru serviciile SMS și MMS, sau dispozitiv mobil cu sistem de operare Android cu versiunea 7.0.0 sau mai nou și aplicația Samsung Messages instalată și setată ca aplicație implicită pentru serviciile SMS și MMS. Traficul de date generat în urma înregistrării în Chat Messages, primirii, trimiterii de mesaje text sau partajării și/sau primirii de fișiere (cum ar fi poze, fișiere video, audio, stickere, jif-uri, emoji, șamd) în cadrul Chat Messages, va fi facturat în funcție de tariful corespunzător pachetului deținut de Utilizator. Chat Messages va fi disponibil pe întreaga durată de viață a pachetului de servicii mobile asociate Utilizatorului.

Dacă aplicațiile Android Messages sau Samsung Messages sunt preinstalate pe dispozitivul mobil al Utilizatorului în momentul în care Utilizatorul a cumpărat dispozitivul mobil, atunci aplicațiile Android Messages și Samsung Messages vor fi setate ca aplicații implicite pentru serviciile SMS și MMS.

Utilizatorul poate descărca aplicația Android Messages din aplicația Google Play și să o seteze ca implicită pentru serviciile SMS și MMS. În momentul în care Utilizatorul instalează aplicația Android Messages va apărea automat pe telefon mesajul: „Setați aplicația prestabilită de SMS. Messages poate trimite și primi mesaje numai dacă este aplicația dvs. Prestabilită de SMS” iar utilizatorul poate apăsa butonul „Prestabilește” astfel setând aplicația Android Messages ca implicită pentru serviciile SMS și MMS.

Aplicația Android Messages (denumită în continuare „Android Messages”) este produsă și aparține Google INC și permite Utilizatorilor să trimită către contactele lor mesaje de tipul SMS, MMS sau Chat Messages. Android Messages reprezintă exclusiv responsabilitatea Google INC. Google INC garantează pentru calitatea, acuratețea, exactitatea și corectitudinea Android Messages, acestea nefiind responsabilitatea Orange România.

Aplicația Samsung Messages (denumită în continuare „Samsung Messages”) este produsă și aparține Samsung și permite Utilizatorilor sa trimită către contactele lor mesaje de tipul SMS, MMS sau Chat messages. Android Messages reprezintă exclusiv responsabilitatea Samsung. Samsung garantează pentru calitatea, acuratețea, exactitatea și corectitudinea Android Messages, acestea nefiind responsabilitatea Orange România.

Prin intermediul Android Messages și/sau Samsung Messages puteți folosi Serviciu Chat Messages, oferit de Orange Romania S.A.

Înregistrarea în Chat Messages se face astfel:

 • Pentru aplicația Android Messages: Deși Chat Messages funcționează atât folosind datele mobile cât și Wi-Fi, pentru înregistrarea în Chat Messages utilizatorul trebuie să folosească exclusiv datele mobile. Utilizatorul pornește aplicația, apasă „Setați ca prestabilită”, „Da” apoi primește un mesaj pe ecranul telefonului cu textul: „Cu Chat Messages conversațiile cu prietenii sunt mai distractive. Pentru activarea serviciului este necesar să accepți termenii și condițiile de utilizare” urmat de butoanele „Refuz” și „Accept”. Apăsarea butonului „Refuz” atrage dupa sine imposibilitatea folosirii Chat Messages. Apăsarea butonului “Accept” atrage după sine acceptarea prezenților Termeni și Condiții.
 • Pentru aplicația Samsung Messages: Deși Chat Messages funcționează atât folosind datele mobile cât și Wi-Fi, pentru înregistrarea în Chat Messages utilizatorul trebuie să folosească exclusiv datele mobile. Utilizatorul primește un mesaj pe ecranul telefonului cu textul: „Cu Chat Messages conversațiile cu prietenii sunt mai distractive. Pentru activarea serviciului este necesar să accepți termenii și condițiile de utilizare” urmat de butoanele „Refuz” și „Accept”. Apăsarea butonului „Refuz” atrage după sine imposibilitatea folosirii Chat Messages. Apăsarea butonului „Accept” atrage după sine acceptarea prezenților Termeni și Condiții.

Pentru funcționarea serviciului este necesar ca atât Utilizatorul cât și contactele sale să aibă o aplicație de mesagerie compatibilă Rich Communication Services (RCS) și acces la serviciul de date mobile sau Wi-Fi. Dacă Utilizatorul sau contactele sale nu au un client de mesagerie compatibil RCS și/sau datele active, sau dacă din orice alt motiv mesajul nu poate fi livrat prin intermediul conexiunii la internet mobil sau Wi-Fi, mesajele trimise de Utilizator se vor trimite prin SMS sau MMS în cazul aplicației Android Messages, sau vor aștepta timp de 30 de zile până când persoanele contactate se vor conecta la internet mobil sau Wi-Fi în cazul aplicație Samsung Messages. În cazul aplicației Samsung Messages, dacă mesajul nu a fost livrat timp de 30 de zile prin intermediul Chat Messages către persoana contactată, deoarece acesta nu s-a conectat la internet mobil sau Wi-Fi, atunci mesajul va fi șters din sistem.

Chat Messages poate:

 • Arăta momentul în care Utilizatorul sau contactele sale sunt active;
 • Arăta cine tastează un mesaj nou și când mesajul a fost trimis, livrat, citit;
 • Partaja locația Utilizatorului către contactele sale selectând funcția „Partajează locația”;

Mesajele către grupuri de chat funcționează doar dacă contactele tale din acele grupuri de chat au Chat Messages activat și funcțional, datele mobile sau WiFi pornite, și sunt clienți PrePay sau abonați Orange. Într-un grup de chat pot participa maxim 100 Utilizatori. Traficul de date generat de primirea, trimiterea de mesaje text sau partajarea și/sau primirea de fișiere (cum ar fi poze, fișiere video, audio, stickere, jif-uri, emoji, șamd) în cazul mesajelor către grupuri de chat, în cadrul Chat Messages, va fi facturat în funcție de tariful corespunzător pachetului deținut de Utilizator.

Utilizatorul este singurul responsabil pentru mesajele și fișierele transmise prin intermediul Chat Messages, astfel că Utilizatorul trebuie să se asigure că mesajele și fișierele transmise prin intermediul Chat Messages sunt în conformitate cu legile care li se aplică. Utilizatorul este singurul responsabil pentru conținutul transmis de către Utilizator prin intermediul Chat Messages.

În urma înregistrării în Chat Messages utilizatorul poate primi un mesaj pe telefon cu titlul „Bun venit pe Chat Messages” (denumit în continuare „Mesaj de bun venit”). Acest mesaj reprezintă tutorialul Chat Messages, ce îi prezintă Utilizatorului toate beneficiile și funcțiile Chat Messages prin conversația cu un robot. Pentru a primi Mesajul de bun venit Utilizatorul trebuie să fie conectat la internet prin intermediul datelor mobile sau Wi-Fi. Traficul de date generat de primirea Mesajului de bun venit, conținutul acestui mesaj, conversațiile ce au loc între Utilizator prin mesajele text, fișierele (cum ar fi poze, fișiere video, audio, stickere, gif-uri, emoji, samd), sau locația partajate către robot sau primite de la robot, dacă este cazul, va fi facturat în funcție de tariful corespunzător pachetului deținut de Utilizator.

3. Costuri

Traficul de date generat în urma folosirii Chat Messages va fi facturat în funcție de tariful corespunzător pachetului deținut de Utilizator. Dacă mesajul trimis de Utilizator către contactele sale nu poate fi livrat prin intermediul Chat Messages, și va fi transformat și trimis în format SMS sau MMS, Utilizatorul va fi facturat în funcție de tariful corespunzător pachetului deținut de Utilizator.

Serviciul Chat Messages funcționează în roaming numai dacă Utilizatorul beneficiază de serviciul de date (acces la internet) în roaming. Dacă Utilizatorul folosește Chat Messages atunci când se află în roaming, utilizarea Serviciului va fi facturată în conformitate cu tariful corespunzător pachetului deținut de Utilizator.

Atâta timp cât utilizatorul are acces la internet pe dispozitivul mobil, iar dispozitivul mobil este compatibil cu Chat Messages, Chat Messages va fi disponibil pe întreaga durata de viață a pachetului de servicii mobile asociate Utilizatorului.

4. Dezactivare

Utilizatorul poate să dezactiveze Chat Messages în orice moment din orice motiv. Orange România își rezervă dreptul de a dezactiva sau suspenda Chat Messages din orice motiv, inclusiv, dar nefiind limitat la momentele în care au loc lucrări de mentenanță. Orange România își rezervă dreptul de a adauga funcționalități noi pentru Chat Messages în orice moment, fără a putea fi constrânși în privința funcționalităților oferite pentru Chat Messages. Orange România poate închide în orice moment Chat Messages, oferind o notificare cu cel puțin 30 de zile înainte de închiderea Chat Messages pe pagina de prezentare Chat Messages www.orange.ro/servicii/chat

Utilizatorul poate să dezactiveze oricând Chat Messages astfel:

 • În cadrul Android messages Utilizatorul accesează Setări → Funcții de chat → Activați Funcțiile de Chat unde va pune butonul în poziția „Oprit”.
 • Samsung Messages: în cadrul Samsung Messages Utilizatorul accesează Setări → Setări Discuții → Apelare și Mesagerie Avansată unde va pune butonul în poziția „Oprit”.

Utilizatorul poate de asemenea dezactiva Chat Messages prin apel la Serviciul Clienți al Orange România apelând la numărul 300 (apel gratuit pentru clienții din rețeaua Orange România) sau 0374.30.03.00 (apel cu tarif normal).

5. Responsabilitate

Chat Messages este oferit de către Orange România pentru uzul personal al Utilizatorilor. Orange România nu este responsabilă pentru pierderile sau daunele pe care Orange România sau Utilizatorul nu le-au putut prevede în momentul în care Utilizatorul a început folosirea Chat Messages, sau care sunt în afara controlului Orange România.

Orange România nu este responsabilă pentru:

 • Nefuncționarea Chat Messages în urma introducerii unui virus transmis prin intermediul conexiunii la internet mobil sau WiFi și care afectează funcționarea dispozitivului mobil și a rețelei Orange.
 • Folosirea anormală sau prohibitivă a Chat Messages de către Utilizator.
 • Incompatibilitățile sau nefuncționarea sistemului de operare al echipamentului folosit de Utilizator pentru a accesa Chat Messages.
 • Defectarea totală sau parțială a Chat Messages în ceea ce privește setările dispozitivului și/sau modificări ale sistemului de operare al dispozitivului, care sunt efectuate sub responsabilitatea Utilizatorului.

Este responsabilitatea Utilizatorului să ia toate măsurile necesare pentru protejarea echipamentelor, datelor, și/sau software-urilor proprii, inclusiv împotriva contaminării cu posibili viruși sau intervenției unor terți în rețeaua dispozitivului Utilizatorului în orice mod, pentru crearea de copii de siguranță înainte și după folosirea Chat Messages. Chat Messages este oferit în baza principiilor de non-exclusivitate și nontransferabilitate. Orice alt tip de utilizare a Chat Messages este strict intrezisă. Utilizatorul nu va reproduce, copia, vinde, revinde sau exploata pentru orice scop comercial Chat Messages în totalitate sau parțial, folosirea Chat Messages sau dreptul de acces la Chat Messages. Utilizatorul este autorizat exclusiv să folosească Chat Messages pentru scopuri legale, pentru uzul personal și privat.

Orange România poate suspenda Chat Messages:

 • În caz de Fraudă a Utilizatorului: orice acțiune sau inacțiune a Utilizatorului care constituie o încălcare sau o tentativă de încălcare a obligațiilor sale contractuale sau legale, cu intenția de a produce, fie Orange România, fie unui terț, un prejudiciu de orice natură, de a obține un folos necuvenit pentru sine sau pentru altul, sau care are drept consecința producerea unui asemenea prejudiciu sau obținerea unui asemenea avantaj.
 • În cazul în care Utilizatorul utilizează Chat Messages pentru a furniza la rândul său servicii de comunicații electronice, constând în, dar fara a se limita la:
  • Transferearea în rețeaua Orange România a mesajelor text și/sau a mesajelor ce conțin fișiere (cum ar fi poze, fișiere video, audio, stickere, jif-uri, emoji, șamd) sau locația generate în alte rețele, transferare mesajelor text și/sau a mesajelor ce conțin fișiere (cum ar fi poze, fișiere video, audio, stickere, jif-uri, emoji, șamd) sau locația – indiferent de originea lor – către alte rețele, revânzarea Chat Messages către terți, inclusiv revânzările organizate ale Chat Messages către persoane care nu își au reședința obținută și nici nu au legăturile stabile care presupun prezența lor frecventă și semnificativă în teritoriu;
  • În cazul în care, în dauna Orange România, Utilizatorul generează trafic artificial în Rețeaua Orange România sau către alte rețele;
  • În cazul în care Utlizatorul utilizează Chat Messages pentru testarea echipamentelor;
  • În cazul în care Utilizatorul utilizează Chat Messages pentru comunicații altele decât cele între utilizatorii finali;
  • În cazul în care Utilizatorul prin acțiunile sau inacțiunile sale aduce atingere imaginii, numelui, mărcilor sau oricăror altor drepturi ale Orange România;
  • În orice altă situație de Fraudă a Utilizatorului;

Utilizatorul se va abține de la a folosi Chat Messages în moduri care încalcă legile și regulamentele în vigoare. Utilizatorul este de acord să nu folosească Chat Messages pentru a transmite sau primi elemente sau date de orice fel, care ar fi împotriva legilor si regulamentelor în vigoare, și ar putea fi considerate amenințătoare, șocante, defăimătoare sau ar încălca obligațiile de confidențialitate, viola drepturile de proprietate intelectuală sau ordinea publică și moralitatea. Utiliatorului îi este interzis să trimită orice virus sau fișier cu scopul de a limita, întrerupe, distruge, rețeaua Orange România și/sau orice dispozitiv sau unealtă de comunicare pentru care va fi tras la răspundere.

6. Legea Aplicabilă și Jurisdicție

Acești Termeni și Condiții sunt în vigoare în conformitate cu legile din România.

Orice dispute care pot să apară între părți ce sunt referitoare la concluziile, interpretările, performanța și încheierea acestor Termeni și Condiții pot fi înaintate către tribunalele compentente din București.

7. Termeni Generali

Dacă oricare dintre prevederile prezenților Termeni și Condiții nu sunt în concordanță cu legile în vigoare sau nu pot fi puse în aplicare de o instanță judecătoarească sau autoritate, respectiva prevedere va fi eliminate din acești Termeni și Condiții, fără a afecta restul prevederilor din Termeni și Condiții. Orice modificare a acestor Termeni și condiții va fi postată pe https://www.orange.ro/servicii/chat/ și va fi valabilă începând cu data postării. Orange România are dreptul de a modifica oricând aceste prevederi, Cea mai recentă versiune poate fi accesată pe https://www.orange.ro/servicii/chat/.

8. Asistență

Pentru orice problemă legată de Chat Messages, Utilizatorul poate să contacteze Serviciul Clienți Orange la 300 (apel gratuit din rețeaua Orange) și la numărul 0374300300 (apel cu tarif normal).

Anexa nr. 1 la Termenii și Condițiile de Utilizare a Serviciului Chat Messages
Notă de informare privind prelucrarea datelor cu caracter personal
1. Orange România – operatorul de date cu caracter personal

Orange România, cu sediul în Cladirea Tandem, Strada Matei Millo, nr. 5, Sector 1, Bucuresti, România, înregistrată la Registrul Comerțului sub nr. J40/10178/1996, Cod Unic de Inregistare: 9010105 ca furnizor al Servciului Chat Messages, este operator de date cu caracter personal și prelucrează datele cu caracter personal într-un mod confidențial, sigur și transparent.

2. Orange România vă pune la dispoziție o adresă dedicată pentru orice cereri sau întrebări legate de modul în care datele cu caracter personal sunt prelucrate

Pentru orice întrebare referitoare la datele personale sau pentru exercitarea drepturilor legale, Utilizatorii pot utiliza adresa dedicată dpo@orange.ro, precizând în solicitare „Serviciul Chat Messages”. Alternativ, orice cereri cu privire la datele personale se pot adresa și prin poștă la adresa Clădirea Tandem, Strada Matei Millo, nr. 5, sector 1, București, România, în atenția Responsabilului cu Protecția Datelor Orange România, precizând în solicitare „Serviciul Chat Messages”.

Toate mesajele vor primi răspuns în termenul stabilit conform prevederilor legale (avându-se în vedere și posibilitățile tehnice de implementare a solicitărilor primite).

3. Categorii de date cu caracter personal procesate în cadrul Chat Messages

În cadrul Chat Messages, Orange România va colecta de la Utilizatori următoarele categorii de date cu caracter personal:

 • datele de contact, cum ar fi numărul de telefon și adresa IP, folosite pentru a asigura comunicarea în cadrul Chat Messages;
 • Date tehnice speciale cum ar fi MSISDN, necesară pentru asigurarea furnizarii continue a Serviciului;
 • Date despre dispozitivul tău mobil, cum ar fi versiunea dispozitivului tău mobil pentru verificarea compatibilității cu Serviciul, precum și versiunea Chat Messages instalată pe dispozitivul tău mobil pentru asigurarea unei îmbunătățiri continue a Serviciului;
 • Rapoarte de utilizare a Chat Messages pentru a fi în conformitate cu reglementările și legile aplicabile operatorilor din industria de Telecomunicații;

Refuzul de a furniza datele personale sau de a adera la condițiile Termenilor și Condițiilor Chat Messages reprezintă imposibilitatea de utilizare a Chat Messages și de a avea acces la serviciile oferite prin acesta.

4. Datele cu caracter personal sunt prelucrate exclusiv în scopul utilizarii Chat Messages

Datele cu caracter personal ale Utilizatorilor Chat Messages vor fi prelucrate de către Orange România, în calitate de furnizor de servicii prin Chat Messages, în mod direct, în vederea: înregistrarii Utilizatorilor în Chat Messages, utilizarea Chat Messages în conformitate cu obiectul acestui Serviciu.

5. În calitate de Utilizator al Chat Messages, aveți drepturi specifice cu privire la datele dumneavoastră cu caracter personal

Cu excepția cazului în care legea prevede altfel, aveți următoarele drepturi:

 • dreptul de acces, respectiv dreptul de a obține o confirmare din partea noastră că prelucrăm datele dumneavoastră cu caracter personal, precum și accesul la acestea și furnizarea de informații despre modul de prelucrare;
 • dreptul la rectificare care se referă la corectarea fără întârzieri nejustificate, a datelor cu caracter personal inexacte și/sau la completarea datelor incomplete;
 • dreptul la ștergere/dreptul de a fi uitat, adică dreptul de vă șterge fără întârzieri nejustificate datele cu caracter personal colectate, în cazul în care aceste date nu mai sunt necesare pentru îndeplinirea scopurilor pentru care au fost colectate și nu există alt temei juridic pentru prelucrare, datele au fost colectate ilegal sau datele trebuie șterse pentru respectarea unei obligații legale;
 • dreptul la restricționarea prelucrării, care se aplică în cazul în care (i) dumneavoastră contestați exactitatea datelor cu caracter personal, (ii) prelucrarea este ilegală și vă opuneți ștergerii datelor cu caracter personal solicitând în schimb restricționarea prelucrării, (iii) nu mai avem nevoie de datele dumneavoastră cu caracter personal, dar dumneavoastră le solicitați pentru constatarea, exercitarea sau apărarea unui drept în instanță, (iv) v-ați opus prelucrării pentru intervalul de timp în care se verifică dacă interesele noastre legitime în prelucrarea datelor cu caracter personal prevalează asupra drepturilor dumneavoastră;
 • dreptul de a vă opune prelucrării, cu excepția cazului în care demonstrăm că avem motive legitime pentru a prelucra datele dumneavoastră, motive care prevalează asupra intereselor, drepturilor și libertăților dumneavoastră sau pentru constatarea, exercitarea sau apărarea unui drept în instanță;
 • dreptul de portabilitate, respectiv dreptul dumneavoastră de a primi datele cu caracter personal, pe care ni le-ați furnizat în scopurile indicate în prezenta, într-un format structurat, utilizat în mod curent și care poate fi citit automat, precum și dreptul de a trimite aceste date unui alt operator;
 • dreptul de a depune o plângere la Autoritatea Națională de Supraveghere a Protecției Datelor cu Caracter Personal (ANSPDCP);
 • dreptul la o cale de atac judiciară eficientă împotriva operatorului în cazul în care considerati că drepturile de care beneficiați au fost încălcate ca urmare a prelucrării datelor dumneavoastră cu caracter personal fără a se respecta dispozițiile legale în materie;
 • dreptul de a exercita o cale de atac judiciară eficientă împotriva unei decizii obligatorii din punct de vedere juridic a unei autorități de supraveghere care vă vizează;
 • dreptul de a nu face obiectul unei decizii bazate exclusiv pe prelucrare automată, inclusiv profilarea, care produce efecte juridice asupra dumneavoastră sau vă afectează în mod similar, cu excepția cazului în care o astfel de prelucrare este necesară sau permisă de lege.
6. Datele cu caracter personal pot fi dezvăluite de către Orange România către partenerii implicați în furnizarea Chat Messages sau către alte persoane autorizate

Orange România poate comunica datele personale ale Utilizatorilor unor terțe părți numai în următoarele situații:

 • Afiliați: datele personale pot fi comunicate societăților afiliate în scopuri de afaceri legitime;
 • Furnizori de servicii: Orange România poate contracta furnizori de servicii, agenți sau mici întreprinzători care să asiste societatea în furnizarea Chat Messages. Orange Romania solicită acestor terțe părți să respecte toate legile aplicabile privind protecția datelor și cerințele de securitate referitoare la datele personale ale participanților prin încheierea unui acord scris;
 • Împuterniciți: Jibe Mobile Inc. Delaware, sediul social 1600 Amphitheatre Parkway, Mountain View, California 94043; (https://jibe.google.com/) în vederea furnizării Serviciului;
 • Consultanți sau parteneri externi Orange România care oferă asistență societății;
 • Autorități publice: Orange România poate comunica datele Utilizatorului în cazul în care i se impune acest lucru prin lege sau în cazul în care consideră, de bună credință, că respectiva divulgare este necesară în mod rezonabil pentru derularea corespunzătoare a obligațiilor fiscale, proceselor juridice, investigațiilor sau pentru a răspunde la orice reclamații.
7. Protecția datelor cu caracter personal aparținând copiilor sau altor persoane

Serviciul se adresează persoanele care au implinit vârsta de 16 ani la data înregistrarii în Chat Messages. Încurajăm părinții și/sau tutorii legali să cunoască și să participe la activitățile copiilor lor. Recomandăm ca persoanele care nu au împlinit vârsta de 16 ani să nu utilizeze Serviciul nesupravegheate. Nu colectăm în cunoștință de cauză date cu caracter personal aparținând copiilor. Dacă credeți că copilul dumneavoastră a furnizat date cu caracter personal și doriți ca acestea să fie șterse, vă rugăm să ne contactați la adresa dedicată dpo@orange.ro, precizând în solicitare „Serviciul Chat Messages”. Alternativ, orice cereri cu privire la datele personale se pot adresa și prin poștă la adresa Clădirea Tandem, Strada Matei Millo, nr. 5, sector 1, București, România, în atenția Responsabilului cu Protecția Datelor Orange România, precizând în solicitare „Serviciul Chat Messages”. Părinții sunt rugați să examineze această Notă de informare privind prelucrarea datelor cu caracter personal și să discute principalele sale caracteristici cu copiii lor, într-o manieră pe care copilul o va înțelege.

8. Orange România a aplicat măsuri de siguranță adecvate pentru a garanta siguranța datelor personale ale Utilizatorilor și a implementat și durate specifice pentru ca datele personale să fie păstrate atât cât este necesar pentru îndeplinirea scopului declarat

Securitatea datelor: pentru a garanta siguranța datelor personale, Orange România a implementat o serie de măsuri de securitate care sunt în conformitate cu standardele industriale general acceptate în acest sens. Aceste mijloace de protecție nu acoperă acele date personale pe care Utilizatorii aleg să le comunice în spații publice online sau offline.

9. Păstrarea datelor

Datele cu caracter personal ale Utilizatorilor vor fi stocate de către Orange România pe perioada utilizării Serviciului către Utilizatori.

Datele cu caracter personal ale Utilizatorilor vor fi stocate de către Orange România conform prevederilor legale aplicabile în materie financiar-contabilă sau cât este necesar pentru a răspunde unei reclamații sau a ne apăra în cazul unei litigiu.

La expirarea perioadei de stocare a datelor cu caracter personal, Orange România va șterge/distruge aceste date de pe mijlocele de prelucrare și stocare într-un mod sigur.

10. Modificarea politicii de prelucrare a datelor cu caracter personale

Societatea are dreptul de a modifica prezenta Anexă nr. 1 la Termenii și Condițiile de Utilizare a Chat Messages oricând pe durata furnizării Chat Messages. Orice astfel de modificare va fi făcută publică în cadrul Chat Messages și respectiv va fi adusă la cunoștința Utilizatorilor prin aceleași mijloace prin care au fost încunoștințate cu privire la Chat Messages.


Acest serviciu este disponibil doar pentru clienții Orange România.

Acest serviciu este disponibil doar pentru clienții Orange România.