Tech a Break

Smart Design Challenge

Provocare Offline

Petrecem tot mai mult timp în mediul online, chiar și atunci când avem ocazia să socializăm live. „Provocarea offline” e un proiect care te face să conștientizezi aceste obișnuințe și să apreciezi tot mai mai mult clipele în care ai oameni dragi alături și poți comunica cu ei tet-a-tete.
 

Dispozitivul „Provocarea offline” este destinat în special locurilor de întâlnire dintre prieteni. Pentru fiecare persoană care se lasă provocat există o marjă de timp în care își poate verifica  mesajele și să răspundă la apeluri, dar nu mai mult de 60 secunde în sumă.  Aceste date sunt înregistrate de un micro procesor și în caz că cineva depășește termenul de 60 de secunde, pe ecranul central al dispozitivului se activează culoarea care corespunde secțiunii în care a stat telefonul, ceea ce înseamnă că persoana a pierdut provocarea și va plăti întreaga consumație de la masă (în caz că e vorba de o întâlnire la cafenea, bar, etc).

Prezentare Prototip: VIDEO

Designer Mihail Stamati

Designer de obiect. 1985, Republica Moldova. .......................................................................................................Tinde să creeze produse care să exprime mai mult decât formă și utilitate. Autor al mai multor proiecte de mobilier urban implementate în spațiul public din Chișinău, iar printre cele mai relevante - banca pentru parc „Le gardien des souvenirs”, proiect conceput în cadrul bursei de rezidentă la ICR Paris. .......................................................................................................În 2013 a lansat colecția „Design Dedicat Copiilor” pe care o dezvoltă în continuare cu mare atenție la detalii și prin care promovează conceptul de educație estetică și legătura afectivă dintre copil și jucărie.A expus colecții de jucării la mai multe evenimente de design de la București, printre care Romanian Design Week și Made in Ro. În perioada anilor 2014-2016 a participat alături de alți designeri români la Stockholm Design Week, Viena Design Week, Milano Design Week și Pop & Shop European Fashion and Design Market la Bruxelles. În 2017, la Bienala Internațională de Design Saint-Etienne, Franța a expus colecția de mobilier „Quintessence”, proiect realizat în colaborare, care explorează tehnicile și materialele tradiționale din Romania și Moldova. ....................................................................................................... Laureat al Premiul Național în domeniul Artelor oferit de Guvernul Republicii Moldova.Autor al mai multe modele și desene industriale pentru care deține certificate de proprietate intelectuală oferite de WIPO și AGEPI .