Tech a Break

Smart Design Challenge

Dial Shakers

set de piperniţă şi solniţă inspirate de echipament hi-fi, cu telecomandă integrată pentru reglarea volum/intensitate


Mereu trebuie să te ridici de la masă sau să scoți smartphone-ul dacă dorești să reglezi volumul sau alte setări ale smart device-urilor tale. Deseori avem oaspeţi la masă sau pur şi simplu nu dorim să ne sculăm de la cina delicioasă pe care o savurăm. Cum să evităm această întrerupere?


Solniţa şi piperniţa Dial oferă o alternativă elegantă întreruperilor de masă printr-un mod plăcut de a regla intensitatea luminii sau volumul muzicii la distanță, fără să te ridici. Design-ul este inspirat de echipamentul audio, în special de clasica hi-fi, fiind piese prelucrate în metal.

Utilizatorul modifică volumul sau intensitatea echipamentelor sale audio, iluminare, ș.a. plasând piperniţa în stand şi rotind. Un senzor de rotaţie din stand foloseşte marcajele gravate pe fundul pieselor pentru a determina poziţia. Două LED-uri indică care din piese acum se mişcă şi 5 LED-uri dau feedback despre intensitate/volum reglat. Datele se transmit prin bluetooth spre aparatele utilizatorului şi funcţia fiecărei dintre cele 2 piese poate fi personalizată din telefon.

Echipa Dial Shakers:
Roman Naghirneac - designer industrial
Andrian Jurat - inginer electronică


Un video demonstrativ al prototipului îl puteți găsi aici:
Dial Shakers - Smart Design Challenge

Designer Roman Naghirneac

Sunt designer industrial, freelancer, absolvent al Universităţii Tehnice din Moldova. Participant în mai multe start-upuri şi proiecte atât personale cât şi în diferite echipe multi-disciplinare. Iubesc muzica, arta, designul în ale sale forme.