Apel Wi-Fi

Apel Wi-Fi
în premieră
în România

Ții legătura cu cei dragi chiar și atunci când nu ai semnal de rețea pe telefon. Cu serviciul Apel Wi-Fi disponibil atât la abonament, cât și la cartela PrePay poți face apeluri peste orice conexiune wireless, chiar dacă nu ești în aria de acoperire a rețelei mobile. Este foarte simplu: selectezi o rețea wireless de internet, apoi folosești rețeaua Wi-Fi pentru a apela.

La Orange, poți testa în premieră serviciul Apel Wi-Fi. Trebuie doar să ai serviciul Apel 4G activ, apoi să trimiți un SMS fără text, gratuit, la numărul 232 (pentru telefoanele cu sistem de operare Android) sau să soliciți activarea din meniul telefonului, pentru modelele iPhone compatibile cu serviciul.

Beneficii

Cu serviciul Apel Wi-Fi, disponibil în premieră la Orange, vorbești cu cei dragi chiar și când nu ai semnal de rețea pe telefon:

Alegi cea mai bună conexiune disponibilă

Acum este simplu să păstrezi legătura cu cei dragi, pentru că alegi cea mai bună conexiune disponibilă – 4G sau o rețea Wi-Fi. Iar cu serviciul Apel Wi-Fi, efectuezi și primești apeluri chiar și atunci când nu ai semnal, folosind o rețea wireless disponibilă.

Apelezi cu numărul tău de telefon

Prietenii tăi știu întotdeauna cine îi sună, pentru că apelezi direct cu numărul tău de telefon. În plus, ai acces la toată agenda, astfel încât poți forma orice număr vrei.

E simplu de folosit

Nu e nevoie să descarci o aplicație sau să îți creezi un cont. Este suficient să alegi o conexiune Wi-Fi și să activezi funcția „apeluri Wi-Fi” o singură dată.

Conexiune instantanee si calitate HD a apelului

Ai doar una sau două secunde de așteptare din momentul în care apelezi până în momentul în care telefonul sună, dacă și interlocutorul tău are un telefon compatibil cu serviciul Apel Wi-Fi sau Apel 4G. În plus, te bucuri de o calitate impecabilă a sunetului - calitate HD.

Cum mă înscriu să testez acest serviciu?

Dacă ai deja serviciul Apel 4G activ, trimite un SMS fără text, gratuit, la numărul 232 (pentru telefoanele cu sistem de operare Android) sau solicită activarea din meniul telefonului, pentru modelele iPhone compatibile cu serviciul. Apoi vei putea testa în premieră serviciul apel Wi-Fi.

După ce primești SMS-ul de confirmare a activării serviciului, Selectează o rețea Wi-Fi din setările telefonului și activează funcția „Apel Wi-Fi” prima dată când folosești serviciul. Apoi vei putea efectua apeluri printr-o conexiune wireless, de fiecare dată când te conectezi la Wi-Fi.

Cât costă serviciul Apel Wi-Fi?

Înscrierea pentru testare, activarea funcției și accesul la apeluri Wi-Fi sunt gratuite. În secțiunea „Întrebări frecvente” vei regăsi detalii despre modul de tarifare a fiecărui apel.

Trimite-ne feedbackul tău și ajută-ne să îmbunătățim experiența de utilizare a serviciului Apel Wi-Fi.

Completează chestionarul

Telefoane compatibile cu serviciul Apel Wi-Fi*

iPhone SE
Samsung Galaxy S7

cu soft Orange

iPhone SE
Samsung Galaxy S7 Edge

cu soft Orange

*Telefoanele compatibile cu serviciul sunt exclusiv cele din oferta Orange.

Întrebări frecvente

Apelul Wi-Fi îți permite să efectuezi și să primești apeluri peste orice conexiune la internet prin Wi-Fi.

Nimic mai simplu. Te conectezi la o rețea wireless și activezi din setările telefonului funcția de apel Wi-Fi. Este nevoie să faci acest lucru doar la prima utilizare a serviciului, apoi la fiecare conectare pe un hotspot wireless, apelurile tale vor fi efectuate și primite peste conexiunea Wi-Fi dacă semnalul rețelei wireless îți permite acest lucru, iar conexiunea la internet este activă. Poți folosi acest serviciu dacă apare logo-ul serviciului pe telefonul tău. La efectuarea unui apel, procedezi așa cum faci de obicei: selectezi din agendă contactul pe care vrei să îl apelezi sau tastezi direct numărul de telefon și apeși butonul verde de apel.

Nu se modifică nimic, nu trebuie să descarci o aplicație anume sau să îți creezi un cont nou și nici nu ai o limitare legată de numerele apelate. În plus, spre deosebire de o aplicație, cu serviciul Apel Wi-Fi îți folosești propriul număr de telefon.

Pașii pe care trebuie să îi parcurgi pentru
activarea pe modelele Android sunt următorii:

Pasul 1: Asigură-te că ai deja serviciul Apel 4G activ, apoi trimite un SMS fără text, gratuit, la 232.

Pentru a verifica dacă ai Apel 4G activ, este suficient să verifici dacă pe ecranul telefonului îți apare logo-ul specific serviciului . În cazul în care nu apare, verifică aici condițiile de eligibilitate ale acestuia. Serviciul Apel 4G se activează automat în cazul în care îndeplinești condițiile de eligibilitate.

Pasul 2: Selectează o rețea Wi-Fi disponibilă, conectată la internet

Pasul 3: Activează din setările telefonului funcția Apel Wi-Fi.

Pasul 4: La activarea funcției, pe telefon va fi presetată opțiunea Wi-Fi la nivel de conexiune preferată. Așadar, vei apela cu prioritate peste conexiunea wireless, iar dacă semnalul Wi-Fi este slab sau indisponibil, vei apela peste conexiunea rețelei mobile, inclusiv prin Apel 4G. În cazul în care dorești să activezi opțiunea "Rețea mobilă preferată", trebuie să știi că telefonul va selecta rețeaua mobilă pentru a apela (prin Apel 4G, 3G, 2G). Dacă dorești să efectuezi apeluri doar prin conexiunea Wi-Fi, selectează opțiunea “Numai Wi-Fi”. În acest caz, dacă nu există o conexiune Wi-Fi în zonă, telefonul va trece pe 4G, fără a avea acces la Apel 4G.

Pasul 5: De fiecare dată când apare pe ecran simbolul Apel Wi-Fi , poți efectua un apel prin rețeaua Wi-Fi și astfel să testezi serviciul

Pașii pe care trebuie să îi parcurgi pentru
activarea pe modelele iPhone sunt următorii:

Pasul 1: Asigură-te că ai actualizat sistemul de operare la versiunea 10.2 sau mai nouă (meniu Configurări – General – Informații – Versiune) și că ai cele mai noi setări de rețea, minim 27.1 (meniu Configurări – General – Informații – Operator)

Pasul 2: Din meniul telefonului solicită activarea serviciului Apel Wi-Fi: meniul Configurări – Telefon - Apelare Wi-Fi

Pasul 3: După acceptarea Termenilor și condițiilor vom verifica dacă poți beneficia de acest serviciu pe numărul tău și îl vom activa.

Pasul 4: După activarea seriviciului, funcția Apelare Wi-Fi pe acest iPhone va deveni activă

Pasul 5: După conectarea la o rețea Wi-Fi telefonul va trece automat în modul Apel Wi-Fi iar numele operatorului va deveni Orange Wi-Fi

Pentru a efectua apeluri folosind o conexiune Wi-Fi ai nevoie de:

  • O conexiune Wi-Fi, cu acces la internet
  • Un telefon compatibil achiziționat din magazinele Orange, cu ultima versiune de soft disponibilă instalată, și pe care să activezi funcția „apel Wi-Fi”
  • Un abonament sau o opțiune PrePay activă care îți oferă acces la serviciul 4G
  • O cartelă SIM 4G, pe care o poți obține gratuit din orice Orange shop

Poți folosi serviciul Apel Wi-Fi exclusiv național.

Apelul efectuat prin Wi-Fi va consuma din minutele incluse în abonamentul tău sau în opțiunea PrePay. Dacă ai consumat resursele din abonament sau din opțiune, tariful este cel standard pentru apeluri de voce, corespunzător planului tău tarifar. Dacă ai un abonament care îți oferă nelimitat minute naționale sau în rețea, beneficiezi de aceeași ofertă și pentru apelurile Wi-Fi.

Activează mai întâi din setările telefonului conexiunea Wi-Fi. La activare, se va afișa pe ecran o listă de rețele wireless disponibile. Selectează rețeaua dorită și introdu parola solicitată, dacă este nevoie. După prima conectare, dispozitivul se va conecta automat la rețeaua respectivă dacă ești în zona de acoperire a acesteia și ai Wi-Fi-ul activat.

Dacă ieși din aria de acoperire a rețelei wireless și te afli în aria de acoperire 4G, apelul tău va fi continuat. Dacă, în schimb, te afli într-o zonă de acoperire 2G/3G, atunci apelul va fi întrerupt. Va trebui să re-apelezi persoana dorită fie cu ajutorul rețelei mobile, fie selectând o altă rețea Wi-Fi disponibilă.

Apelul Wi-Fi este comparabil cu apelul tradițional atunci când rețeaua wireless la care ești conectat este una puternică. În plus, la Orange beneficiezi în premieră de calitate HD a apelului și conexiune aproape instantanee la apelare, cu serviciile Apel Wi-Fi și Apel 4G. Dacă semnalul rețelei wireless este slab, apelul se conectează prin rețeaua mobilă.

Îți recomandăm pentru crearea propriului hotspot Wi-Fi:

Wi-Fi on board

Cu Wi-Fi on board, pasagerii stau pe net în timpul călătoriilor.

Mai multe

sus