×

Modificări ale serviciului
de televiziune prin satelit

Modificări ale serviciului de televiziune prin satelit

Între 16 august 2022 și 30 aprilie 2023, Orange România desfășoară un proces de modificare a soluției tehnice folosite pentru furnizarea serviciului de televiziune prin satelit: platforma SES Astra 31.5 Est va fi înlocuită cu noua platformă Hellasat 39.1 Est.

Abonament Satelit
Abonament Satelit
  • În această perioadă, clienții vor fi contactați de către tehnicienii Orange pentru a stabili împreună detaliile vizitei tehnicianului la adresa de instalare a serviciului de televiziune, în scopul reorientării antenei de satelit.
  • Repoziționarea antenei către noul satelit va asigura continuarea funcționării serviciului TV după data de 30 aprilie 2023.
  • După această reconfigurare, grila de canale inclusă în abonament va conține unele modificări.
  • Vezi aici noile grile TV disponibile pe platforma Hellasat 39.1 Est.
Abonament Satelit
  • Orange România te va informa printr-un SMS cu privire la data programată pentru vizita tehnicianului cu scopul de a reorienta antena.
  • Mesajul de notificare va fi trimis către numărul de telefon de contact înregistrat în sistemele Orange.
  • Dacă acest număr nu mai este de actualitate, solicită actualizarea lui prin apel la 300 – Serviciul Clienți.
  • Tehnicianul va face o vizită la adresa de instalare a serviciului TV înregistrată în sistemele Orange în momentul în care se va afla în localitatea ta.

Întrebări frecvente

Dacă antena satelit nu va fi reorientată către platforma Hellasat 39.1 Est până pe 30 aprilie 2023, nu vei mai avea acces la canalele din oferta ta după această dată, dar abonamentul tău va rămâne activ în continuare. Poți solicita oricând, prin apel la 300 – Serviciul Clienți, o vizită a tehnicianului Orange pentru reorientarea antenei și accesul la noua grilă de canale.

Dacă nu ești de acord cu această modificare, până pe 30 aprilie 2023 vei avea acces în continuare la grila curentă de canale disponibilă prin intermediul platformei SES Astra. După această dată, serviciul TV nu va mai fi funcțional.
În cazul în care dorești ca serviciul să rămână funcțional și după data de 1 mai 2023, solicită oricând, prin apel la 300 – Serviciul Clienți, o vizită a tehnicianului pentru reorientarea antenei și accesul la noua grilă de canale.

În cazul în care poziția locuinței tale nu permite accesul la noul satelit, antena ta va rămâne orientată către satelitul actual și vei avea acces la canalele din abonament până pe 30 aprilie 2023. După această dată, abonamentul tău TV va fi închis fără penalități, indiferent de perioada contractuală rămasă, deoarece serviciul TV nu va mai fi funcțional pe vechea platformă de satelit.

Poți solicita oricând o nouă vizită a tehnicianului pentru reorientarea antenei și accesul la noua grilă de canale, tot prin apel la 300 – Serviciul Clienți.

Orange România va încerca să te contacteze de 3 ori pentru a stabili data vizitei tehnicianului la adresa de instalare a abonamentului tău de TV prin satelit. Dacă nu se va reuși stabilirea unei vizite din partea tehnicianului, până pe 30 aprilie 2023 vei avea acces la grila de canale TV disponibilă pe satelitul actual. După această dată, abonamentul tău TV va rămâne activ, dar serviciul va fi funcțional doar dacă antena va fi reorientată către noul satelit Hellasat 39.1 Est.
Poți solicita oricând o vizită a tehnicianului pentru reorientarea antenei și accesul la noua grilă de canale.

Orange România te va informa printr-un SMS cu privire la data programată pentru vizita tehnicianului cu scopul de a reorienta antena. Mesajul de notificare va fi trimis către numărul de telefon de contact înregistrat în sistemele Orange. Dacă acest număr nu mai este de actualitate, solicită actualizarea lui prin apel la 300 – Serviciul Clienți. Tehnicianul va face o vizită la adresa de instalare a serviciului TV înregistrată în sistemele Orange în momentul în care se va afla în localitatea ta.

Serviciul TV va fi disponibil pe platforma SES Astra 31.5 Est până pe data de 30 aprilie 2023, iar din 1 mai 2023 va fi disponibil numai pe platforma Hellasat 39.1 Est. Abonamentul TV va rămâne activ după data de 1 mai 2023, dar pentru ca serviciul TV să fie funcțional după această dată, este necesară reorientarea antenei cu 7.6 grade către stânga. Poți solicita oricând, prin apel la 300 – Serviciul Clienți, o vizită a tehnicianului pentru reorientarea antenei și accesul la noua grilă de canale TV.