×

Zf 24

Un grup de actionari Tesla critica pachetul salarial de 56 de miliarde de dolari al lui Elon Musk:...

Un grup de actionari Tesla critica pachetul salarial de 56 de miliarde de dolari al lui Elon Musk: Amalgamated Bank, SOC Investment Group si alti sase semnatari care detin o mica parte din actiunile Tesla sustin ca celebrul miliardar nu poate sa acorde atentia necesara prosperitatii producatorului auto

22.05.2024, 14:34 Sursa: zf.ro

Aplicatia Orange Sport este gratuita si poate fi descarcata din Google Play si App Store

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.

O coalitie de actionari ai Tesla Inc. isi indeamna colegii sa respinga pachetul salarial de 56 de miliarde de dolari pentru directorul general Elon Musk, pe care consiliul de administratie al companiei a cerut investitorilor sa il aprobe din nou, scrie Bloomberg.

Amalgamated Bank, SOC Investment Group si alti sase semnatari care detin o mica parte din actiunile Tesla au declarat ca Musk este distras de angajamentele sale fata de celelalte cinci companii pe care le controleaza si ca nu serveste interesele producatorului auto. De asemenea, grupul a indemnat actionarii sa voteze impotriva realegerii directorilor Kimbal Musk - fratele lui Elon Musk - si James Murdoch.

"Tesla sufera de un esec de guvernanta care necesita atentia si actiunea noastra urgenta", a scris grupul intr-o scrisoare adresata actionarilor.

Pachetul salarial al lui Musk, pe care actionarii l-au aprobat pentru prima data in 2018, i-a acordat CEO-ului premii in actiuni pe masura ce capitalizarea de piata a Tesla a crescut si pe masura ce aceasta a atins anumite obiective operationale. Desi compania a indeplinit toate conditiile pentru ca Musk sa primeasca plata integrala a optiunilor de actiuni, un judecator din Delaware a anulat acordul la sfarsitul lunii ianuarie, spunand ca a fost nedrept fata de actionarii care nu au fost informati pe deplin cu privire la detaliile cheie.

Consiliul de administratie al Tesla supune la vot pentru a doua oara pachetul de plata pentru a dovedi ca investitorii sustin in continuare premiul. Acesta a indemnat investitorii sa ratifice pachetul salarial al lui Musk si a angajat un consilier strategic pentru a stimula participarea investitorilor de retail. Compania si-a programat adunarea anuala pentru data de 13 iunie.

Multi semnatari ai solicitarii de luni au publicat o scrisoare deschisa adresata consiliului de administratie al Tesla in urma cu mai bine de un an, exprimandu-si ingrijorarea cu privire la numeroasele angajamente ale lui Musk si solicitand o intalnire cu presedintele consiliului de administratie Robyn Denholm.

Decizia lui Musk de a cumpara Twitter, numit acum X, a "jucat un rol important in performanta scazuta a Tesla", au spus actionarii. Acestia noteaza ca unul dintre motivele declarate de consiliul de administratie pentru amploarea premiului acordat directorului general a fost acela de a-l mentine pe Musk concentrat pe succesul pe termen lung al companiei.

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.


Articole asemanatoare