×

Fundația Orange – împreună pentru o lume mai bună

Cum? Prin proiectele Fundaţiei Orange România. Înainte de a vă prezenta proiectele noastre în detaliu, vă invităm cu drag să ne cunoaştem, în cele ce urmează

articol
Ce înseamnă Fundaţia Orange şi când a început povestea ei?

În câteva cuvinte, Fundaţia Orange înseamnă că totul este posibil dacă vrei să fii alături de oameni şi vrei să îi sprijini să îşi atingă scopurile în viaţă, mai uşor. Anul acesta, aniversăm 5 ani. 5 ani în care am cunoscut oameni, le-am ascultat poveştile şi alături de care ne-am bucurat când şi-au sărbătorit realizările. Am avut multe proiecte de educaţie, sănătate şi cultură şi nu ne oprim. Vrem să contribuim şi mai mult pentru a le face viaţa mai bună persoanelor defavorizate şi să îî ajutăm să se integreze mai bine în societate.

Pe cine ajută Fundația Orange?

Din 2016, ne-am implicat cu prioritate în educaţia digitală şi am creat proiectul Digitaliada. După cum îi spune şi numele, este un program de educaţie digitală prin care ne-am propus să încercăm să-i ajutăm pe elevi să aibă performanţe mai bune la învăţătură cu ajutorul tehnologiei.

Ce am făcut? Am ales 30 de şcoli gimnaziale de la sat pe care le-am dotat cu un laborator digital unde le-am pus la dispoziţie tablete, laptop-uri, videoproiectoare, table interactive. În felul acesta, îi ajutăm să înveţe mai bine la matematică şi TIC (Tehnologia Informaţiei şi a Comunicaţiilor).  Ca să facem totul mult mai distractiv pentru ei, am instalat pe tablete şi un set de aplicaţii şi jocuri atractive pentru ei. Bineînţeles că nu i-am uitat nici pe profesori. Am venit în ajutorul lor şi le-am pregătit câteva training-uri, planuri de lecţie şi, evident, support tehnic pentru utilizarea tuturor dispozitivelor.

Va invităm chiar să ascultaţi părearea unora dintre ei, aici

Mai avem o serie de alte proiecte care se adresează persoanelor cu deficienţe de vedere şi/sau auz.

Am creat pentru ei, în 2012, programul „Lumea prin culoare şi sunet” pe care continuăm să îl derulăm şi prin care încercăm să le oferim mai multe oportunităţi de integrare, social şi profesional. Practic, ne dorim să le oferim o viaţă mai bună. Am accesibilizat multe grădiniţe, şcoli, muzee, instituţii publice şi chiar reţeaua de transport subteran, tocmai pentru ai ajuta să se bucure de fiecare moment al vieţii lor.

În plus, pentru că ne dorim să avem cât mai mulţi colegi implicaţi în acţiuni filantropice, am inceput programul „Susţine un ONG!”, care oferă anual, prin concurs, finanţarea proiectelor propuse de angajaţii Orange România.
 

Ne dorim cu adevărat să oferim o viaţă mai bună celor care au nevoie de noi, iar dacă vreţi să ne fiţi alături, ne găsiţi aici
 

Descoperă și alte informații despre acest topic sau împărtășește experiența în Comunitatea Orange.

Intreabă comunitatea, află ce se discută, răspunde la intrebări și vezi ce beneficii poți câștiga.

Intră în comunitate
Orange comunitate


Poți să fii primul care citește următorul articol. Lasă-ne adresa ta de e-mail.

articol
By Alina Dumitrescu
Salut! Sunt la Orange de foarte mulți ani, din care 14 în Customer Service. Pasiunea mea pentru digital și tot ce înseamnă online m-au făcut să ma indrept către Divizia Online. Aici îmi dau seama, în fiecare zi, că a fi digital înseamnă că poți să îți simplifici viața foarte mult. Și am decis să împărtășesc asta cu voi.