×

O nouă ediție Digitaliada, în sprijinul școlilor din zona rurală

Învățământul este un domeniu aflat în permanentă transformare, iar tehnologia este tot mai prezentă în formarea elevilor în școală. Cum se implică Fundația Orange în educație și cum putem contribui fiecare să sprijinim noile generații de elevi afli în articolul de mai jos.

articol

Cum ne implicăm noi?

Digitaliada este un program de educație digitală prin care Fundația Orange își propune să îmbunătățească performanțele școlare ale elevilor și îi sprijină pe profesorii școlilor din zonele rurale să se adapteze mai ușor la noile tendințe în tehnologie.

Mai precis, 40 de școli gimnaziale din sate din România au intrat în programul Digitaliada în ultimii 3 ani. Adică 4.500 de elevi de clasele V-VIII învață acum în laboratoare digitale dotate cu tablete, laptop-uri și videoproiectoare, iar profesorii lor de matematică și TIC merg la cursuri de formare, pentru a fi pregătiți să utilizeze metode digitale la clasă și să fie în pas cu nevoile și curiozitățile noilor generații de elevi.

Programul cuprinde și o platformă online care le oferă elevilor și profesorilor o bază importantă de materiale digitale educaționale, aplicații distractive de învățare tutoriale și proiecte didactice despre subiecte prevăzute în programa școlară, pentru ca vechile metode de predare să alterneze cu moduri noi și interesante de a învăța.

Cum să te implici tu?

A început un an nou, deci și o nouă ediție Digitaliada. Ceea ce înseamnă că alte 10 școli vor intra anul acesta în program și se vor bucura de aceleași beneficii. Așa că apelăm la tine să ne ajuți să le găsim: dacă știi un profesor sau un director de școală de la sat, povestește-i despre program și încurajează-l să se înscrie.

Găsești toate detaliile despre concurs pe Digitaliada, iar înscrierile sunt deschise până pe 31 martie 2019.
 

Descoperă și alte informații despre acest topic sau împărtășește experiența în Comunitatea Orange.

Intreabă comunitatea, află ce se discută, răspunde la intrebări și vezi ce beneficii poți câștiga.

Intră în comunitate
Orange comunitate


Poți să fii primul care citește următorul articol. Lasă-ne adresa ta de e-mail.

articol
By Silviu Huma
Sunt project manager-ul unor fonduri de finanțare adresate ONG-urilor și omul de comunicare al Fundației Orange și urmăresc scena publicității de câțiva ani buni. Prin vocea și tastele mele vor ajunge la voi acțiunile de filantropie și voluntariat ale Fundației Orange, dar și lucruri din domeniul tehnologiei și al digitalului – o altă pasiune a mea.