×

Cum se calculează cursul valutar pentru facturile Orange?

Din data de 20 ianuarie 2020, Orange România va folosi un nou curs de schimb valutar, de referinţă pentru procesele de vânzare şi facturare.

Cursul de schimb valutar la care se va face facturarea este reprezentat de valoarea rezultată ca media cursurilor de vânzare EUR/RON publicate pe site-urile băncilor BRD, Banca Transilvania și ING Bank în ziua lucrătoare anterioară zilei emiterii facturii, la ora 15:00.

Noul curs valutar se va aplica începând cu data de 20 ianuarie 2020, după cum urmează:

  • la achiziția de produse din orice magazin Orange sau magazin online
  • la achiziția de catre un client a unui abonament nou sau la prelungirea unui abonament existent
  • în cazul schimbării de titular - noul curs valutar se va aplica pentru toate abonamentele din contul cesionarului (preluate și existente), indiferent dacă se păstrează oferta curentă sau se aplică o ofertă nouă.

Detalii despre valoarea cursului valutar la o anumită dată sunt disponibile aici.

Pentru clientii care au abonamente încheiate înainte de data de 20 ianuarie 2020, pentru care nu s-a efectuat nicio modificare, facturile se vor emite în continuare la cursul valutar al BNR de la data emiterii facturii. Dupa efectuarea de modificări ulterior datei menționate mai sus ( prelungirea sau achizitia unui abonament, cesionarea) clientii vor intra sub incidența noului curs valutar.

Ți-a fost de ajutor informația?
5 din 13 de persoane au considerat că acest articol a fost util

Caută răspunsul la întrebarea ta și discută cu membrii comunității


În Comunitatea Orange găsești răspunsuri oferite de clienți, participi la discuții și faci schimb de idei și experiențe.

Întreabă comunitatea Contactează-ne

sus