×

Află ce reprezintă informaţiile de pe factura ta

Fie că este prima dată când primeşti factura Orange sau doar vrei să afli mai multe despre ceea ce conţine factura ta, ţi-am pregătit o scurtă descriere a acesteia.
Apasă pe semnul întrebării pentru a citi explicaţiile fiecărei secţiuni.

Orange Romania

factura orange

În urma activării unui abonament, Orange emite lunar o factură care include costul abonamentului şi al opţiunilor tale pentru luna în curs, precum şi costurile suplimentare pentru luna anterioară.

ultima zi de plată

Trebuie să achiţi factura în maxim 14 zile calendaristice de la data emiterii ei. După depăşirea acestui termen, contul tău poate fi suspendat şi se vor percepe penalităţi pentru întârziere. Contul va fi reconectat automat, atunci când se înregistrează plata în contul Orange sau dacă suni la Serviciul Clienţi imediat după achitarea facturii. În plus faţă de penalităţile pentru întârziere, Orange poate percepe o taxă de reconectare de 3 euro (TVA 20%) pentru fiecare număr de telefon reconectat.

Află cum poţi plăţi factura aici »

referinţa internă

numărul facturii necesar pentru identificarea acesteia în sistemul intern Orange

data emiterii facturii

Factura ta Orange se emite lunar, într-o zi stabilită automat în momentul abonării. O nouă lună de facturare poate începe pe 1, 6, 11, 15, 19, 22 sau 26. În ziua stabilită automat pentru numărul tău se vor aloca resursele pe care le primeşti lunar, iar factura se va emite ziua următoare. Dacă una dintre aceste zile coincide cu cea de duminică, factura va fi emisă a doua zi.

Pentru exemplul acesta, ultima zi de facturare este 5, resursele sunt disponibile începând cu 6, iar factura a fost emisă pe 7.

În momentul emiterii facturii, vei primi detaliile acesteia (valoare, referinţă, număr de factură şi cod de abonat) printr-un SMS, dacă ai serviciul Info Factură activat. Intră aici pentru detalii despre serviciul Info Factură

cod abonat

Cod unic din 10 cifre prin care abonatul este identificat în sistemul intern Orange. Este folosit pentru aplicaţia Contul meu si pentru plata facturilor.

număr Orange

numărul de voce, internet sau fax pentru care s-a emis factura

abonamente

numele abonamentului – pentru mai multe detalii despre beneficiile incluse click aici »

Dacă aceasta este prima ta factură, ea conţine taxa abonamentului pentru luna în curs (fără TVA) 6 iunie – 5 iulie 2017 precum şi pentru perioada cuprinsă între data activării şi data facturării 18 mai - 5 iunie 2017 (fără TVA).

costuri suplimentare

În această secţiune sunt evidenţiate serviciile folosite în perioada de facturare. Eşti taxat dacă:

  • depăşeşti beneficiile incluse în abonament: minute, SMS-uri, MMS-uri, trafic de internet. Pentru a afla tariful suplimentar pentru fiecare dintre aceste resurse, click aici
  • suni sau trimiţi SMS international sau în roaming.
  • foloseşti servicii cu suprataxă: apeluri, SMS-uri, descărcare jocuri, ringtone-uri, donaţii etc.

reduceri

Dacă beneficiezi de o ofertă specială care presupune o anumită reducere, aceasta va fi evidenţiată aici cu minus.

curs de schimb

Cursul de schimb valutar la care se va face facturarea este reprezentat de valoarea rezultată ca media cursurilor de vânzare EUR/RON publicate pe site-urile băncilor BRD, Banca Transilvania și ING Bank în ziua lucrătoare anterioară zilei emiterii facturii, la ora 15:00.

total fără TVA

Suma totală de plată, la care se va adăuga TVA.

sumar consum

Sunt prezentate beneficiile (minute, SMS, MMS, trafic de date etc.) disponibile în perioada facturată.

incluse beneficii pe care le primeşti lunar, în funcţie de tipul de abonament

disponibile beneficiile primite la începutul lunii anterioare de facturare (incluse în abonament, plus cele reportate, dacă este cazul)

utilizate: beneficiile folosite în luna anterioară de facturare din cele disponibile

reportate beneficiile neconsumate în luna anterioară de facturare şi realocate în luna curentă

cod de bare

cod de bare necesar pentru achitarea facturii

Orange Romania

sus