×

Accesează
contul existent

Accesorii

Review Razer Blackshark V2 Pro (PlayStation): casti de gaming "cu de toate"

Review Razer Blackshark V2 Pro (PlayStation): casti de gaming "cu de toate"

12.05.2025, 17:49 By thumbs

Aplicatia Orange Sport este gratuita si poate fi descarcata din Google Play si App Store

Acum vreo doua luni, Razer ne-a atras atentia cu Hammerhead Hyperspeed, un set de casti true wireless dedicate gamerilor. La acea vreme, mentionam ca formatul de buds true wireless nu este neaparat caracteristic acestui segment, castile de gaming avand un design "standardizat", over-ear cu doua cupe mari care acopera urechile si, eventual, cu un microfon detasabil. Ei bine, in aceasta categorie de produse se incadreaza modelul Razer BlackShark V2 Pro, sosit la teste in varianta sa alba dedicata consolelor PlayStation (dar compatibil si cu PC si Nintendo Switch, dupa cum scrie mare pe cutia sa).

Aria de compatibilitate este insa si mai generoasa, Razer Blackshark V2 Pro oferind doua tipuri de conexiune: prin intermediul protocolului Hyperspeed wireless al Razer, o conexiune 2.4 GHz intermediata cu ajutorul dongle-ului USB Type-C inclus in pachet (pentru PC sau PlayStation 5), sau, alternativ, prin Bluetooth (pentru dispozitive mobile Android si iOS sau alte device-uri compatibile cu acest standard). De asemenea, in pachet mai gasiti un cablu robust si acoperit de material textil, USB-A la USB Type-C, pentru incarcarea castilor, precum si microfonul detasabil.

thumbsDin cutia produsului, nu lipsesc autocolantele cu logo-ul Razer.
Constructie si ergonomie

In privinta ergonomiei, castile Blackshark V2 Pro se dovesc a fi foarte comode, un plus la acest capitol fiind reprezentat de materialele folosite pentru cupele propriu-zise. Acestea sunt realizate din spuma cu memorie si acoperite cu un material textil, care sta pe urechi si se aeriseste mult mai bine decat imitatiile de piele utilizate de alte modele. Din pacate, aceste pernute nu sunt prinse magnetic de cupele castilor, fiind nevoie de un pic de efort daca doriti sa le demontati si sa le inlocuiti cu unele noi. Modelul de fata este compatibil cu pernutele realizate pentru Blackshark V2 Pro 2023, in cazul in care chiar aveti nevoie sa le inlocuiti.

thumbsAdaptorul USB-C, necesar pentru conectarea la PS5 sau PC.

Am remarcat insa multiple recenzii lasate de utilizatori, prin intermediul mai multor magazine, care raportau ca plasticul din care este fabricata carcasa exterioara a castilor nu este cel mai rezistent si tinde sa se rupa. Personal nu am avut asemenea probleme pe parcursul a aproape doua luni de utilizare, si am vazut alti detinatori de asemenea casti cum le indoiau pe toate partile, fara ca acestea sa cedeze. Chiar daca este posibil ca doar anumite loturi de Blackshark V2 Pro sa fi avut astfel de probleme, v-as recomanda sa va "purtati frumos" cu ele, sa nu le suprasolicitati fizic si sa le pastrati in suportul de burete din cutia lor atunci cand nu le folositi. Ar fi fost frumos ca Razer sa includa si o carcasa/husa de protectie in pachet, dar nu este cazul.

thumbsCastile Razer Blackshark V2 Pro, cu microfonul atasat.
Ne jucam, dar si ascultam muzica

Folosite in jocuri, fie pe o consola PlayStation 5, fie pe PC, putine lucruri pot fi reprosate acestui model: driverele Razer TriForce Titanium redau un sunet puternic, axat pe frecventele joase, asa cum sta bine unor casti de gaming. Surpriza a aparut insa cand a venit vorba de redarea muzicala, unde lucrurile au stat mai bine decat ma asteptam. Sigur, Razer Blackshark V2 Pro nu vor castiga niciun premiu pentru acuratetea reproducerii instrumentelor, frecventelor etc. Ajunge insa sa mentionez ca acest model s-a descurcat mai bine cu muzica decat casti proiectate special in acest sens. Ajuta si faptul ca Razer a dotat modelul de fata cu cateva preset-uri de EQ built-in, intre care puteti schimba cu o apasare pe butonul de pe cupa dreapta a castilor.

thumbsButonul de pe cupa dreapta schimba intre sursele audio (cu un clic dublu) sau comuta intre preset-urile de EQ (cu o apasare simpla sau prelungita).

Mai mult, cu o apasare lunga pe acelasi buton, puteti comuta catre preset-urile eSports, aici regasindu-se template-uri EQ pentru jocuri precum Apex Legends, Call of Duty sau Fortnite. Din pacate, la fel ca in cazul modelului Razer Hammerhead de care aminteam mai devreme, producatorul nu ofera o aplicatie pentru PC/Windows pentru personalizarea acestor EQ-uri si ajustarea altor setari.


Citeste articolul complet pe Go4Games.ro

Articolul Review Razer Blackshark V2 Pro (PlayStation): casti de gaming "cu de toate" apare prima data in Go4IT.

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.

Articole asemanatoare