×

Accesează
contul existent

Cultura si divertisment

Rețetă de salată de boeuf. De ce ingrediente ai nevoie și cum se prepară

Rețetă de salată de boeuf. De ce ingrediente ai nevoie și cum se prepară

23.12.2025, 12:55 Sursa: mediafax.ro

Aplicatia Orange Sport este gratuita si poate fi descarcata din Google Play si App Store

Salata de boeuf a devenit un simbol pentru sarbatorile de iarna, fiind nelipsita de pe mesele romanilor. Cu mazare sau fara, carne de pui sau carne de vita, salata de boeuf este usor de preparat si a devenit parte dintr-un nescris cod alimentar romanesc, obligatoriu la toate petrecerile de familie. Mai jos gasesti reteta de salata de boeuf: Ingrediente salata de boeuf 500-700g rasol de vita (sau piept de pui, daca preferi aceasta varianta) 350g de morcovi (3 morcovi de marime medie) 500g de cartofi 150g de radacina de pastarnac 100g de radacina de telina 100g de radacina de patrunjel 100g de mazare boabe (proaspata, congelata sau din conserva) 150g de castraveti in otet 300g de maioneza - din aceasta cantitate opreste 30-40g pentru decorul salatei zeama de la o jumatate de lamaie, dupa gust 50g de mustar sare si piper, dupa gust gogosari, ardei, patrunjel frunze, albus de ou fiert, masline - pentru decorarea salatei Mod de preparate salata de boeuf Carnea de vita (sau de pui) se spala si se pune la fiert in apa rece cu putina sare. Dupa ce incepe sa se formeze spuma, aceasta se va indeparta cu grija de la suprafata zemei, pana cand nu se mai formeaza, si se fierbe pana devine frageda (aproximativ 60-90 de minute, in functie de carne). Separat, se fierb legumele - morcovii, cartofii, pastarnacul, telina, patrunjelul si mazarea (daca este congelata) - pana cand pot fi usor strapunse cu furculita. Dupa fierbere, se lasa toate ingredientele sa se raceasca complet. Ulterior, carnea si legumele se taie in cuburi mici si cat mai egale. Castravetii murati se toaca marunt si se storc bine de zeama pentru a evita inmuierea salatei. Intr-un bol incapator, se combina carnea, legumele si castravetii. Se adauga maioneza treptat, amestecand usor, pana cand se obtine o compozitie cremoasa, dar legata. Se condimenteaza cu sare si piper dupa gust. Salata se niveleaza intr-un platou si se decoreaza dupa imaginatie: motive florale din gogosari, masline sau ou fiert. Se pastreaza la frigider cel putin 1-2 ore inainte de servire.

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.



Articole asemanatoare