×

Banci si asigurari

Alpha Bank Romania: Solutiii pentru a evita tentativele de frauda online. "Ofertele si profiturile...

Alpha Bank Romania: Solutiii pentru a evita tentativele de frauda online. "Ofertele si profiturile prea bune pentru a fi adevarate sunt, de obicei, exact asta - prea bune pentru a fi adevarate"

20.11.2023, 13:48 Sursa: zf.ro

Aplicatia Orange Sport este gratuita si poate fi descarcata din Google Play si App Store

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.

Alpha Bank Romania continua campania de constientizare si combatere a tentativelor de frauda cibernetica, incurajand consumatorii sa fie vigilenti pentru a evita atacurile de phishing sau a fraudelor de tip invest scam , care garanteaza imbogatirea peste noapte prin diverse investitii, fie cumparare de actiuni, fie cumparare de cripto-active.

"Internetul este un loc fantastic, care ne aduce la un click distanta absolut orice avem nevoie. Investitiile online pot fi o oportunitate excelenta, dar exista si pericole ascunse. Phishingul si schemele de investitii frauduloase sunt precum capcanele digitale, scheme de frauda ingenioase concepute sa va atraga. De aceea, siguranta informatiilor personale si financiare trebuie sa ramana o prioritate absoluta, mai ales in aceste situatii. Verificati intotdeauna sursa si autenticitatea investitiei. Amintiti-va ca ofertele si profiturile prea bune pentru a fi adevarate sunt, de obicei, exact asta - prea bune pentru a fi adevarate. Investiti doar in platforme de incredere si educati-va cu privire la modul in care functioneaza tranzactiile online pentru a va proteja economiile", a declarat Florin Branici, Director Digital Banking si Canale Alternative, Alpha Bank Romania.

Recomandari pentru protejarea informatiilor personale si bancare:

Ignora ofertele care promit imbogatire rapida sau castiguri usoare si nu accesa link-urile de pe platformele de socializare care promit castiguri mari de bani intr-un termen scurt de timp. Verifica link-urile: de cele mai multe ori contin o adresa falsa, nu contin sintagma securizata "https" la inceputul adresei, ci doar "http". Nu descarca fisiere din mesaje nesolicitate, deoarece acestea ar putea contine virusi de tip malware. Daca cineva pretinde ca este de la o institutie financiara sau guvernamentala, solicita sa iti furnizeze detalii de contact oficiale si apoi verifica-le. Nu oferi informatii personale si bancare precum PIN, data expirarii, codul CVV2/CVC, parole, ori coduri de securitate. Pentru a incasa bani este necesar doar codul IBAN. Utilizeaza autentificarea multi-factor oriunde este disponibila si in special pentru conturile bancare si email. Aceasta masura iti asigura un nivel suplimentar de protectie. Cumpara doar din surse de incredere. Evita reclamele cu reduceri incredibile de pe retelele sociale care de cele mai multe ori duc catre website-uri "fantoma" create cu scopul de a fura datele de acces la conturile bancare. Ignora cererile urgente. Tentativele de frauda sunt adesea bazate pe presiune pentru a obtine informatii. Daca primesti un mesaj sau un apel care cere o actiune imediata sau chiar amenintari, fii sceptic si cauta confirmari. Nu oferi acces la dispozitivele tale. Instaleaza aplicatii pe telefon/calculator doar din surse oficiale si nu instala aplicatii care ofera acces la distanta la cererea altor persoane.

Ce trebuie sa faci in cazul in care crezi ca esti victima unei fraude online?

Blocheaza imediat cardul din aplicatia de online banking sau apeleaza numarul de telefon de pe spatele cardului; Schimba imediat parolele pentru aplicatiile si conturile online de pe un alt dispozitiv decat cel care a devenit vulnerabil; Scaneaza dispozitivul vulnerabil cu un antivirus pentru a depista o posibila prezenta a unui software malitios; Raporteaza problema catre banca si/sau organizatia din partea careia ai fost contactat.

Fii vigilent cand ti se garanteaza castiguri fabuloase si reduceri incredibile:

Oportunitati de castig garantat din investitii financiare (criptomonede, metale pretioase, actiuni la diverse companii sau alte active). Castigarea unor concursuri la care nu ai participat sau livrarea unor comenzi pe care nu le-ai facut. Reduceri fabuloase de 80% - 95% la produse care in mod normal sunt foarte scumpe.

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.


Articole asemanatoare