×

Eveniment

ANM avertizeaza: Vremea se raceste in toata tara si vin ploile

ANM avertizeaza: Vremea se raceste in toata tara si vin ploile

15.04.2024, 12:59 Sursa: zf.ro

Aplicatia Orange Sport este gratuita si poate fi descarcata din Google Play si App Store

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.

Dupa vremea calda urmeaza o racire semnificativa, de la 31 de grade la 10 grade. Meteorologii anunta si ploi. La munte, temperaturile scad la minus 2 grade.

ANM a emis, luni, prognoza meteo pentru perioada 15 - 28 aprilie.

BANAT

Intevalul va debuta cu o vreme extrem de calda pentru luna aprilie, cu temperaturi maxime cuprinse in general intre 28 si 31 de grade. Racirea va fi accentuata in 17 aprilie, cand media temperaturilor maxime va fi de 12 grade, iar pana la finalul primei saptamani sunt prognozate valori de cel mult 13...15 grade. In a doua saptamana de prognoza, tendinta va fi de incalzire treptata, astfel incat spre finalul lunii se va ajunge la o medie a temperaturilor maxime in jurul a 20 de grade. Evolutia va fi asemanatoare si in cazul temperaturilor minime, care vor prezenta o medie de peste 11...13 grade in primele doua nopti, de numai 2...3 grade in 19 si 20 aprilie, ca ulterior sa creasca pana spre 7...9 grade la finalul intervalului. Vor fi ploi in 17 si 18 aprilie, local insemnate cantitativ, iar perioade in care va ploua sunt probabile si dupa data de 21 aprilie.

CRISANA

In prima zi din interval vremea va fi deosebit de calda, cu temperaturi maxime de 29...30 de grade. Ulterior vremea va intra intr-un proces de racire, chiar accentuata in 17 si 18 aprilie, cand media temperaturilor maxime va fi de 10...12 grade, iar pana la finalul primei saptamani sunt prognozate valori de cel mult 13...14 grade. In a doua saptamana de prognoza, tendinta va fi de incalzire treptata, astfel incat spre finalul lunii se va ajunge la o medie a temperaturilor maxime in jurul a 20 de grade. Evolutia va fi asemanatoare si in cazul temperaturilor minime, care vor prezenta o medie de peste 11...12 grade in primele doua nopti, de numai 1...2 grade in 19 si 20 aprilie, ca ulterior sa creasca pana spre 6...8 grade la finalul intervalului. Vor fi ploi in 17 si 18 aprilie, local insemnate cantitativ, iar perioade in care va ploua sunt destul de probabile si dupa data de 21 aprilie.

TRANSILVANIA

Intevalul va debuta cu o vreme extrem de calda pentru luna aprilie, cu temperaturi maxime cuprinse in general intre 27 si 30 de grade. Racirea vremii va fi accentuata dupa 17 aprilie, astfel incat pana la finalul primei saptamani sunt prognozate temperaturi maxime in medie de 10...13 grade. In a doua saptamana de prognoza, tendinta va fi de incalzire treptata, astfel incat spre finalul lunii se va ajunge la o medie a temperaturilor maxime de 18...19 grade. Media temperaturilor minime va fi de 8...10 grade in primele nopti, va scadea pana la 0 grade in 20 aprilie, apoi va urma o crestere usoara si treptata, pana la valori de 5...6 grade la finalul intervalului. Vor fi ploi in zilele de 17, 18 si 19 aprilie, local insemnate cantitativ, iar ulterior probabilitatea pentru ploi se va mentine ridicata.

MARAMURES

In prima zi, valorile termice vor fi cu mult peste normalul climatologic al datei, cu o medie de 28 de grade. Ulterior vremea va intra intr-un proces de racire, chiar accentuata in zilele de 17,18 si 19 aprilie, cand media temperaturilor maxime va fi de 10...12 grade, iar pana la finalul primei saptamani sunt prognozate valori de cel mult 13...14 grade. In a doua saptamana de prognoza, tendinta va fi de incalzire treptata, astfel incat spre finalul lunii se va ajunge la o medie a temperaturilor maxime de 17...18 grade. Media temperaturile minime va fi de 8...11 grade in primele nopti, va scadea pana la 0 grade in 20 aprilie, apoi va urma o crestere usoara si treptata, pana la valori de 6...7 grade la finalul intervalului. Vor fi ploi in zilele de 17, 18 si 19 aprilie, local insemnate cantitativ, iar ulterior probabilitatea pentru intervale cu ploaie se va mentine ridicata.

MOLDOVA

Vremea va fi extrem de calda luni si marti (15 si 16 aprilie), cu temperaturi maxime cuprinse in general intre 28 si 31 de grade. In 17 aprilie racirea vremii va fi accentuata in partea nordica a regiunii, apoi se va resimti in toata zona, astfel incat media temperaturilor maxime va scadea la 12...13 grade, iar pana la finalul primei saptamani sunt prognozate valori de cel mult 13...15 grade. In a doua saptamana de prognoza, tendinta va fi de incalzire treptata, astfel incat spre finalul lunii se va ajunge la o medie a temperaturilor maxime in jurul a 20 de grade. Evolutia va fi asemanatoare si in cazul temperaturilor minime, care vor prezenta o medie de peste 12...13 grade in primele nopti, va scadea pana la 2...3 grade in 20 aprilie, apoi va urma o crestere usoara si treptata, pana la valori de 6...8 grade la finalul intervalului. Vor fi ploi in zilele de 17 si 18 aprilie, local insemnate cantitativ, iar perioade in care va ploua sunt probabile si dupa data de 21 aprilie

DOBROGEA

Vremea va fi mult mai calda decat in mod obisnuit in perioada 15 - 17 aprilie, cu temperaturi maxime cuprinse in general intre 27 si 31 de grade si minime de peste 13...15 grade. Racirea se va resimti si in aceasta regiune incepand cu ziua de joi (18 aprilie), cand valorile termice se vor apropia de normalul climatologic, astfel incat maximele se vor situa intre 16 si 18 gade, iar minimele vor fi de 6...8 grade. O incalzire usoara si treptata este posibila spre finalul lunii, cand sunt estimate temperaturi maxime in jurul a 20 de grade si minime de 10 grade. Probabilitatea pentru ploi va fi ridicata in perioadfa 18 - 22 aprilie, cand vor fi posibile si cantitati de apa insemnate.

MUNTENIA

Luni si marti (15 si 16 aprilie) vremea va fi extrem de calda pentru aceasta perioada, calduroasa in timpul dupa-amiezelor, cu temperaturi maxime de peste 30...32 de grade. Ulterior vremea va intra intr-un proces de racire, chiar accentuata dupa 18 aprilie, astfel incat in a doua jumatate a primei saptamani sunt prognozate valori termice diurne in general de 15...16 grade. In a doua saptamana de prognoza, tendinta va fi de incalzire treptata, astfel incat spre finalul lunii se va ajunge la o medie a temperaturilor maxime de 20...22 de grade. Media temperaturile minime va fi de peste 12...14 grade in primele nopti, va scadea pana la 4 grade in perioada 19 - 23 aprilie, apoi va urma o crestere usoara si treptata, pana la valori de 7...8 grade la finalul intervalului. Vor fi ploi incepand cu a doua parte a noptii de marti spre miercuri (16/17 aprilie) si pana joi dimineata (18 aprilie), local insemnate cantitativ. Proabilitatea pentru ploi se va mentine ridicata si in zilele urmatoare (pana in 22 aprilie), apoi aceastea se vor semnala pe arii mai restranse

OLTENIA

Luni si marti (15 si 16 aprilie) vremea va fi extrem de calda pentru aceasta perioada, calduroasa in timpul dupa-amiezelor, cu temperaturi maxime de peste 30...32 de grade. Racirea va fi accentuata incepand cu 17 aprilie, astfel incat in a doua jumatate a primei saptamani sunt prognozate valori termice diurne in general de 15...16 grade. In a doua saptamana de prognoza, tendinta va fi de incalzire treptata, astfel incat spre finalul lunii se va ajunge la o medie a temperaturilor maxime de 20...22 de grade. Media temperaturile minime va fi de peste 12...14 grade in primele nopti, va scadea pana la 4...5 grade in perioada 19 - 23 aprilie, apoi va urma o crestere usoara si treptata, pana la valori de 7...8 grade la finalul intervalului. Vor fi ploi incepand cu noaptea de marti spre miercuri (16/17 aprilie) si pana joi dimineata (18 aprilie), local insemnate cantitativ. Proabilitatea pentru ploi se va mentine ridicata si in zilele de 21 si 22 aprilie, iar in restul intervalului va fi mai redusa.

LA MUNTE

In primele doua zile din interval, valorile termice vor fi cu mult peste normalul climatologic, cu o medie a temperaturilor maxime pentru intreaga zona montana de 18...20 de grade si minime in general de 6...8 grade. Scaderea de temperatura va fi accentuata in zilele urmatoare, astfel incat vremea va deveni rece in perioada 18 - 22 aprilie, cand media temperaturilor maxime va fi de 2...4 grade, iar a celor minime de -4...-2 grade. Spre finalul lunii tendinta va fi de incalzire usoara si treptata spre valori maxime ce vor atinge o medie de 10 grade si minime de 2...3 grade. Vor fi precipitatii (ploi, dar si precipitatii mixte indeosebi in zona inalta) in zilele de 17, 18 si 19 aprilie, local insemnate cantitativ. Probabilitatea pentru precipitatii se va mentine ridicata si in restul intervalului.

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.


Articole asemanatoare