×

Cryptobusiness

SEC ataca din nou: La o zi distanta de acuzarea Binance, Fiscul american da in judecata Coinbase,...

SEC ataca din nou: La o zi distanta de acuzarea Binance, Fiscul american da in judecata Coinbase, cel mai mare exchange de criptomonede din SUA

06.06.2023, 16:35 Sursa: zf.ro

Aplicatia Orange Sport este gratuita si poate fi descarcata din Google Play si App Store

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.

Comisia de Valori Mobiliare a Statelor Unite (SEC) a intentat un proces impotriva Coinbase, cea mai mare platforma de tranzactionare a criptomonedelor din SUA, acuzand-o ca opereaza ilegal fara a fi inregistrata anterior la autoritatile de reglementare , relateaza Reuters.

Intr-o plangere depusa la Curtea Federala din Manhattan, SEC a afirmat ca incepand cel putin din 2019, Coinbase a functionat ca un exchange nereglementat prin efectuarea de tranzactii cu criptomonede, evitand astfel cerintele privind divulgarea informatiilor menite sa protejeze investitorii.

SEC a declarat, de asemenea, ca Coinbase a functionat ca un intermediar nereglementat prin intermediul Coinbase Prime, care directioneaza ordinele catre platforma Coinbase si alte platforme, si Coinbase Wallet, care permite investitorilor sa-si acceseze lichiditatea in afara platformei Coinbase.

"Deficientele presupuse ale Coinbase priveaza investitorii de protectii critice, inclusiv reguli care previn frauda si manipularea, divulgari adecvate, masuri de protectie impotriva conflictelor de interese si inspectii de rutina", a scris pe Twitter presedintele SEC, Gary Gensler.

Coinbase's alleged failures deprive investors of critical protections, including rulebooks that prevent fraud and manipulation, proper disclosure, safeguards against conflicts of interest, and routine inspection by the SEC. https://t.co/FwpdmENvoL

- Gary Gensler (@GaryGensler) June 6, 2023

Actiunile Coinbase au inregistrat o scadere de 15,9% in premarket, dupa depunerea plangerii. Coinbase nu a raspuns imediat unei solicitari de comentarii.

SEC a dat in judecata Coinbase, la o zi dupa acuzarea Binance, cea mai mare platforma de schimb de criptomonede din lume, si fondatorul sau Changpeng Zhao.

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.


Articole asemanatoare