![]() |
01.07.2025, 00:03 Sursa: zf.ro
Aplicatia Orange Sport este gratuita si poate fi descarcata din Google Play si App Store
Companie : Ankorstore
Fondatori : Nicolas d'Audiffret, Nicolas Cohen, Mathieu Alengrin, Pierre Louis Lacoste (2019)
Sediul central : Paris, Franta
CEO : Nicolas d'Audiffret
Domeniu : platforma online care intermediaza interactiunea intre branduri independente si retaileri
Total finantari : peste 420 de milioane de dolari
Evaluare curenta : 2 miliarde de euro dupa finantarea din ianuarie 2022
Model de business : platforma marketplace cu comision pe tranzactii, ofera termeni favorabili (de ex. 60 zile pentru plata, livrare gratuita peste un anumit prag), combinand multiple branduri intr-o comanda pentru retaileri.
Cifre cheie : portofoliu cu peste 200.000 retaileri si 15.000 branduri din 23 de tari europene; aproximativ 570 de angajati.
Povestea Ankorstore pe larg
Start-up-ul Ankorstore a fost infiintat in noiembrie 2019, la Paris, de patru antreprenori francezi din e commerce: Nicolas d'Audiffret si Nicolas Cohen (fost directori la Etsy si A Little Market), Mathieu Alengrin (fost inginer sef la Vestiaire Collective) si Pierre Louis Lacoste (fost country manager Etsy), arata informatiile publicate pe site-ul companiei.
In jurul momentului lansarii, adica in 2019, compania a atras o finantare seed in valoare de aproximativ 6 milioane de euro, condusa de Alven si Global Founders Capital, potrivit Siliconcanals.
In decembrie 2020, Ankorstore a incheiat o runda de finantare seria A de aproximativ 25 milioane de euro, scrie Crunchbase si Tech.eu.
In mai 2021, compania a ridicat circa 100 milioane de dolari (aproximativ 82 milioane euro) intr-o runda condusa de Tiger Global si Eurazeo, cu participarea investitorilor existenti, conform Reuters.
In ianuarie 2022, Ankorstore a anuntat runda C in valoare de 250 milioane euro (circa 283 milioane dolari), condusa de BOND si Tiger Global, alaturi de Eurazeo, Coatue si investitori anteriori (Index Ventures, Bain Capital, GFC, Alven, Aglae), potrivit TechCrunch, Crunchbase si Tech.eu. In urma finantarii, compania a fost evaluata la 1,75 miliarde euro (circa 2 miliarde de dolari), atingand statutul de unicorn dupa doar doi ani de la lansare.
Legal disclaimer:
Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.