×
Acest răspuns este arhivat. De aceea, conţinutul poate să nu mai fie de actualitate. Îți recomandăm să folosești funcția de căutare de mai sus pentru a obține un răspuns actualizat.

Ce reprezinta codurile PIN/PIN2 si PUK/PUK2?

PIN/PUK

 

Codul PIN reprezinta codul de siguranta al cartelei SIM si este setat automat inca de la activarea cartelei SIM. Acesta poate fi dezactivat din meniul telefonului, astfel incat sa nu fie necesar sa il introduci de fiecare data cand pornesti telefonul.

 

Codul PIN initial al telefonului este 0000.

 

In cazul in care codul PIN este introdus gresit de 3 ori, cartela SIM se va bloca si va fi necesar sa cunosti codul PUK pentru deblocare.Acest cod il poti afla prin apel gratuit la *100# sau la 444 - Serviciul Clienti Orange dedicat clientilor PrePay sau 411 - Serviciul Clienti dedicat abonatilor Orange. Daca si codul PUK este introdus gresit de 10 ori, cartela SIM se va bloca definitiv si este necesar sa o inlocuiesti.

 

Pe anumite telefoane, cum ar fi Motorola sau Sagem, dupa blocarea codului PIN nu se solicita codul PUK, ci apare pe ecranul telefonului mesajul SIM blocat.Pentru a putea introduce codul PUK, este necesar sa tastezi in prealabil codul **05*.  

PIN2/PUK2     

  

Poti folosi codul PIN2 daca telefonul tau are in meniu optiunea de apeluri fixe. Cu aceasta optiune, folosind codul PIN2, poti seta o lista de maximum 10 numere de telefon care sa poata fi apelate de pe numarul tau. Practic, este ca o restrictionare pe care o poti face din telefonul tau astfel incat doar numerele alese de tine sa poata fi apelate.

 

In mod similar, daca acesta este blocat, este necesar sa introduci codul PUK2.

 

Ambele coduri le poti obtine apeland 444 - Serviciul Clienti Orange dedicat clientilor PrePay sau 411 - Serviciul Clienti dedicat abonatilor Orange.

Raspuns din: 01-07-2010
Voturi:

sus