×

7 mari companii internaționale și originea numelui lor

Oricine a încercat vreodată să își deschidă un business, oricât de mic, știe cât poate fi de greu să găsești ACEL nume care sa fie unic, ușor de reținut, ușor de pronunțat și suficient de descriptiv. Vă propun în cele ce urmează să vedem împreună cum unele dintre cele mai cunoscute branduri din lume și-au ales numele.

articol

Google

Numele companiei a pornit inițial de la o glumă legată de cantitatea de informație pe care ar fi putut-o suporta motorul de căutare. Mai exact, un googol care reprezintă numărul 1 urmat de 100 de zero. Când Larry Page și Sergey Brin și-au prezentat ideea unui investitor, au primit un cec pe numele companiei, dar scris eronat – Google.

Yahoo

Cuvântul ”Yahoo” a fost folosit prima dată de către scriitorul Johnathan Swift în cartea ”Călătoriile lui Gulliver” pentru a descrie o serie de personaje nu tocmai ”draguțe”. Ulterior termenul a fost folosit ca jargon de către studenții de la colegiile din Louisiana, statul de origine al lui Davin Filo, cofondatorul Yahoo alături de Jerry Yang și care făcea referire la unele persoane mai puțin sofisticate. Cei doi prieteni au considerat ca ei chiar sunt ”niște yahoos” iar numele s-ar potrivi foarte bine pentru noul lor business.

Asus

Numele marii companii de produse electronice își are rădăcinile în numele legendarului cal înnaripat ”Pegasus” din mitologia greacă, care simbolizează înțelepciunea și cunoașterea. Dar, pentru că fondatorii și-au dorit ca numele companiei să apară cât mai sus într-o listă alfabetică, au renunțat la primele trei litere și așa a rezultat Asus.

IKEA

Ikea este doar o alăturare a unui grup de litere care reprezintă, de fapt, inițialele fondatorului. Mai exact IK vine de la Ingvar Kamprad, iar EA reprezintă inițialele locului său de naștere, Elmtaryd Agunnaryd.

LEGO

Numele reprezintă o combinație dintr-o frază în limba daneză – leg godt – care înseamnă ”joacă bine” și care stă la originea numelui companiei, așa cum susțin proprietarii.

SKYPE

Inițial numele a fost Sky-Peer-To-Peer, transformat apoi în Skyper și în final redus la Skype.

Verizon

Numele reprezintă de asemenea, o combinație între cuvintele Veritas – adevăr în latină și Horizon – orizont.
Vă doresc toate cele bune și un an minunat!
 

Descoperă și alte informații despre acest topic sau împărtășește experiența în Comunitatea Orange.

Intreabă comunitatea, află ce se discută, răspunde la intrebări și vezi ce beneficii poți câștiga.

Intră în comunitate
Orange comunitate


Poți să fii primul care citește următorul articol. Lasă-ne adresa ta de e-mail.

articol
By Alina Dumitrescu
Salut! Sunt la Orange de foarte mulți ani, din care 14 în Customer Service. Pasiunea mea pentru digital și tot ce înseamnă online m-au făcut să ma indrept către Divizia Online. Aici îmi dau seama, în fiecare zi, că a fi digital înseamnă că poți să îți simplifici viața foarte mult. Și am decis să împărtășesc asta cu voi.