×

Ştiaţi că.... primul mesaj text a fost trimis acum 25 de ani?

Mai jos câteva detalii interesante despre acest aspect şi încă ceva pentru iubitorii de statistici.

articol
Exact acum 25 de ani, mai exact pe 3 decembrie 1992, Neil Papworth, în vârstă de 22 de ani, a trimis primul mesaj text din istorie, de la computerul său pe telefonul şefului lui.
 
„Merry Christmas”, a spus el atunci, iar aceste două cuvinte au însemnat o schimbare majoră a tehnologiei momentului şi chiar a normelor sociale.
 
Adoptarea acestui sistem de a comunica nu a fost foarte uşoară la început, dat fiind că acoperirea reţelelor mobile era destul de restrânsă şi folosirea telefoanelor mobile de asemenea.
 
„Niciodată nu mi-am imaginat că gestul meu de atunci va avea un asemenea impact şi că el va însemna inceperea unei noi industrii, a emoticoanelor şi a aplicaţiilor folosite de milioane de oameni”, spune Neil într-un interviu acordat unui post de ştiri.
 
Iar apariţia smartphone-ului a schimbat radical datele problemei.
 
Aşadar, ştiaţi că...
 
... peste 8 trilioane de mesaje text se trimit în întreaga lume, în fiecare an, fără a include mesajele în aplicaţiile speciale? 
 
... 98% dintre mesajele text trimise sunt citite în maximum 90 de secunde?
 
... peste 70% dintre utlizatorii de smartphone preferă să îşi folosească telefonul pentru trimiterea de mesaje?
 
Şi acum, să ne spui tu... de pe ce telefon ai trimis primul mesaj text? 

Vă doresc o iarnă ca în poveşti şi toate cele bune!
 


Poți să fii primul care citește următorul articol. Lasă-ne adresa ta de e-mail.

articol
By Alina Dumitrescu
Salut! Sunt la Orange de foarte mulți ani, din care 14 în Customer Service. Pasiunea mea pentru digital și tot ce înseamnă online m-au făcut să ma indrept către Divizia Online. Aici îmi dau seama, în fiecare zi, că a fi digital înseamnă că poți să îți simplifici viața foarte mult. Și am decis să împărtășesc asta cu voi.

sus