×

Internet vs. World Wide Web

Mulți dintre noi folosim termenii ”internet” și ”web” referindu-ne, de fapt, la același lucru. În realitate, termenii ”internet” și ”web” sunt diferiți ca semnificație, dar în strânsă legătură unul cu celălalt. Vă propun să vedem împreună în cele ce urmează, despre ce este vorba.

articol

Ce este internetul?

Internetul este o rețea imensă sau, mai bine spus, o infrastrusctură de rețele, cu ajutorul căreia milioane de computere din întreaga lume sunt conectate între ele. Fiecare computer poate comunica cu un alt computer, atât timp cât ambele sunt conectate la această rețea.

Informația circulă pe internet, între aceste computere conectate între ele, pe baza unor limbaje speciale numite Protocoale.

Știați că... există peste 3.7 miliarde de utilizatori de internet în lume? (sursa: www.statista.com )

Ce este World Wide Web?

World Wide Web sau, mai simplu, WEB, reprezintă o modalitate de a accesa informația disponibilă pe internet.

Pentru a face acest lucru, WEB-ul folosește protocolul HTTP – Hypertext Transfer Protocol – care este este doar unul dintre limbajele folosite pe internet pentru a transmite date.

WEB-ul folosește, de asemenea, instrumente de navigare, cunoscute sub numele de browser cum ar fi Internet Explorer, Firefox sau Chrome pentru a accesa anumite documente de pe internet și care poartă denumirea de pagini de web – web pages. Aceste pagini sunt conectate la rândul lor prin intermediul hyperlink-urilor – sau link-uri cum le spunem noi, prescurtat.

Știați că... există peste 1.3 miliarde de site-uri WEB? (sursa: www.quora.com )

În concluzie WEB-ul este doar o modalitate de a disemina informația pe internet , alături de email, de exemplu, care funcționează pe baza protocolul SMTP – Simple Mail Transfer Protocol.

Toate cele bune!
 

Descoperă și alte informații despre acest topic sau împărtășește experiența în Comunitatea Orange.

Intreabă comunitatea, află ce se discută, răspunde la intrebări și vezi ce beneficii poți câștiga.

Intră în comunitate
Orange comunitate


Poți să fii primul care citește următorul articol. Lasă-ne adresa ta de e-mail.

articol
By Alina Dumitrescu
Salut! Sunt la Orange de foarte mulți ani, din care 14 în Customer Service. Pasiunea mea pentru digital și tot ce înseamnă online m-au făcut să ma indrept către Divizia Online. Aici îmi dau seama, în fiecare zi, că a fi digital înseamnă că poți să îți simplifici viața foarte mult. Și am decis să împărtășesc asta cu voi.