×

Cum pot să îmbunătățesc viteza la internet prin fibră?

În practică, calitatea semnalului Wi-Fi și viteza de acces la internet sunt influenţate de distanţa dintre dispozitivele conectate și router, de existenţa unor obstacole între acestea, de numărul de dispozitive conectate simultan la router, de caracteristicile dispozitivului utilizat dar și de influența altor rețele Wi-Fi în locuința ta.

Astfel, pentru a atinge vitezele maxime de acces la Internet prin Wi-Fi, e nevoie de întrunirea mai multor condiții, cum ar fi:

  • Micșorează distanța între dispozitiv si router
  • Asigură-te ca router-ul este egal poziționat fața de toate camerele
  • Utilizeză dispozitive ce susţin standardul Wi-Fi 5 (IEEE 802.11ac)
  • Lipsa interferențelor radio în incinta locuinței.

 

Bine de stiut, de asemenea, este faptul ca plantele din apartament joacă în aceași măsură un rol important în transmisia semnalului Wi-Fi. Zidurile și mobila influențează în mod direct transmisia datelor. Ține cont de aceste aspecte și poziționează router-ul la o distanță egală față de tavan și podea, central față de colțurile încaperii și evită încastrarea acestuia în mobilă sau apropierea de plante.

 

Pentru a atinge vitezele de 500 sau 1000 Mbps pe LAN  ai nevoie de un calculator cu o placă de rețea cu conexiune Gigabit, o unitate de stocare HDD cu cel puțin 7200 de rotații pe minut sau un drive SSD. Procesorul echipamentului este indicat să facă parte dintr-o generație mai nouă de 3 ani.

Poți teste viteza pentru internetul tău aici.

Ți-a fost de ajutor informația?
17 din 27 de persoane au considerat că acest articol a fost util

Caută răspunsul la întrebarea ta și discută cu membrii comunității


În Comunitatea Orange găsești răspunsuri oferite de clienți, participi la discuții și faci schimb de idei și experiențe.

Întreabă comunitatea Contactează-ne