×

Cum se calculează cursul valutar pentru facturile Orange?

Din data de 1 septembrie 2022, Orange România va folosi un nou curs de schimb valutar, de referinţă pentru procesele de vânzare şi facturare.

 

Cursul de schimb valutar la care se va face facturarea este reprezentat de valoarea cursului de vânzare ING Bank anunțat pe site-ul băncii, în secțiunea dedicată cursului valutar (standard) pentru persoane fizice, în ziua lucrătoare anterioară zilei emiterii facturii, la ora 15:00.

 

Noul curs valutar se va aplica începând cu data de 1 septembrie 2022, după cum urmează:

  • la achiziția de produse din orice magazin Orange sau magazin online
  • la achiziția de către un client a unui abonament nou sau la prelungirea unui abonament existent
  • în cazul schimbării de titular - noul curs valutar se va aplica pentru toate abonamentele din contul cesionarului (preluate și existente), indiferent dacă se păstrează oferta curentă sau se aplică o ofertă nouă.

Detalii despre valoarea cursului valutar la o anumită dată sunt disponibile aici.

 

Pentru clienții cu abonamente încheiate înainte de 1 septembrie 2022, pentru care nu s-a efectuat modificarea contractului, facturile se vor emite în continuare la cursul valutar menționat în ultimul contract semnat. Pentru modificările realizate ulterior datei menționate mai sus (prelungirea sau achiziția unui abonament, cesionarea, modificare unilaterală realizată de către Orange România) se va lua în considerare/va fi aplicat noul curs valutar.

Ți-a fost de ajutor informația?
16 din 26 de persoane au considerat că acest articol a fost util

Caută răspunsul la întrebarea ta și discută cu membrii comunității


În Comunitatea Orange găsești răspunsuri oferite de clienți, participi la discuții și faci schimb de idei și experiențe.

Întreabă comunitatea Contactează-ne