×

Accesează
contul existent

Opinii

Ziua in care un prosecco este egal cu o bere la pet, ziua in care un milion este egal cu salariul...

Ziua in care un prosecco este egal cu o bere la pet, ziua in care un milion este egal cu salariul minim pe economie, ziua in care un patron este egal cu angajatul lui

03.05.2025, 22:20 Sursa: zf.ro

Aplicatia Orange Sport este gratuita si poate fi descarcata din Google Play si App Store

Alegerile, alegerile politice, mai precis, sunt printre putinele ocazii in care oamenii/ alegatorii sunt egali: Votul unuia de la oras este egal cu votul unuia de la tara (ca tot comenteaza lumea in privinta optiunilor celor de la tara). Votul unuia care a avut o sansa in viata este egal cu votul unuia care a avut mai putine sanse, in viata sau in cariera, votul unui milionar este egal cu votul unuia care castiga salariul minim pe economie, votul unui corporatist dintr-o cladire frumoasa de birouri din Cluj sau Bucuresti este egal cu votul unui muncitor dintr-o fabrica care face o munca repetitiva, votul unuia care a terminat o facultate este egal cu votul unuia care a avut numai 8 clase, votul unui angajat este egal cu votul patronului, votul unui CEO este egal cu votul unui intern, votul unui om in putere este egal cu votul unui pensionar, un vot din diaspora este egal cu un vot din tara, si tot asa.

Asa ca fiecare vot conteaza.

Fiecare voteaza cum crede el, in functie de viata pe care o are, in functie de cariera pe care o are, in functie de ce vede, ce aude, in functie de instinct. De foarte multe ori, votul nu este in logica unora.

Anul trecut, Ciolacu, PSD-ul, impreuna cu PNL, au dat atat de multi bani in economie, in alegatori, in primari, in administratia publica, in companii private, cum nu a dat nimeni.

Si au pierdut pe linie, PSD inregistrand cel mai prost scor electoral, iar Ciolacu, favoritul indiscutabil, a pierdut intrarea in turul 2 chiar si la renumararea voturilor.

Primarii PSD, care sunt adevaratii milionari ai Romaniei, nu i-au dat voturile lui Ciolacu, desi premierul le-a dat bani cum nu le-a dat nimeni.

O parte din cei din cercul cititorilor ZF au fost extrem de surprinsi de rezultatul alegerilor din noiembrie, de aparitia lui Calin Georgescu, de optiunea alegatorilor pentru suveranism, populism, nationalism, in conditiile in care economia si businessul din Romania traverseaza cea mai buna perioada din istorie.

Alegatorii, de toate tipurile, din toate zonele, s-au uitat dincolo de aceste lucruri, dincolo de aceasta situatie economica statistica, luand in considerare alte lucruri cand au fost singuri in cabina de vot: scaderea autoritatii publice, fanariotismul care a cuprins toata administratia publica, extinderea problemei drogurilor, perceptia legata de scoala si spitale, prezenta tot mai publica a clanurilor locale si lipsa de implicare a autoritatilor, etc.

Cei 11 care sunt duminica pe lista de vot si cei 2 care vor fi peste doua saptamani reprezinta cea mai buna optiune pe care o avem. Daca altcineva se crede mai bun decat cei 11, trebuia sa fie acolo, pe lista.

Daca oamenii cred ca Romania o duce mai bine din punct de vedere economic, daca oamenii cred ca Uniunea Europeana si NATO ne-au adus aici, ar trebui sa exprime acest lucru prin vot.

Nu poti sa stai deoparte si sa astepti rezultatul votului ca sa iti dai dreptate ca nu ai pe cine sa alegi si sa astepti ca lucrurile sa mearga de la sine asa cum vrei tu.

Romania trebuie sa fie condusa din punct de vedere politic de cineva, iar acel cineva va fi dupa chipul si asemanarea celor care voteaza, nu a celor care nu voteaza.

Asa ca toti suntem datori cu votul nostru si fiecare cu optiunea lui.

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.


Articole asemanatoare