×

Părinţi la şcoală

Aflaţi în rândurile de mai jos unde şi cum puteţi să îi înscrieţi pe părinţii sau bunicii voştri la cursurile unde se pot familiariza cu lumea digitală.

articol
Îmi amintesc cu o oarecare nostalgie şi amuzament, în acelaşi timp, de momentul în care i-am învăţat pe părinţii mei cum să folosească un smartphone. 

Tatăl meu, de exemplu, din fire foarte curios, voia să ştie absolut tot ce era de ştiut despre telefon şi cum funcţionează. La început am crezut că va fi foarte uşor să îi explic pentru că era deja familiarizat cu computer-ul, pe care a învăţat să îl folosească fără vreun ajutor din partea cuiva. Chiar a fost o minune pentru mine să văd cum ajunsese să le ofere „suport tehnic” şi unor prieteni de-ai lui, seniori şi ei.

I-am explicat cum funcţionează, ce trebuie să facă pentru a prelua un apel, unde găseşte numerele de telefon în agendă, ce înseamnă fiecare iconiţă şi, mai mult, i-am descărcat un joc pe telefon, de care a fost foarte încântat. Apoi i-am explicat că de fiecare dată când îl va suna cineva cunoscut, numele persoanei va apărea pe ecranul telefonului la fel ca înainte, doar că acum va trebui să mişte degetul de la stânga la dreapta pe ecran ca să poată prelua apelul. Am făcut nenumărate probe şi cred că l-am sunat în ziua aceea de cel puţin 10 ori ca să prindă mişcarea. Succes total! Tatăl meu era mândrul posesor al unei smartphone!

Un singur lucru însă, recunosc, nu mi-a ieşit, oricât de mult am încercat. Niciodată nu a reuşit să înţeleagă cum de nu se afişează numele celui care sună, dacă nu are numărul de telefon salvat în agenda telefonului. Şi acum îmi amintesc întrebarea lui perpetuă: „M-a sunat un număr dar nu scria numele. Cine a fost?”

Nu cred că părinţii sau bunicii de o anumită vârstă  sunt foarte diferiţi între ei atunci când vine vorba despre tehnologie. Ceea ce ştiu însă este că este important ca cineva să le arate şi să le spună despre beneficiile unui smartphone sau a unei tablete şi mai ales să îi înveţe cum să le folosească. Trebuie să recunosc că mi-ar fi plăcut şi mie să îl pot duce pe tatăl meu la un curs special unde cineva, mult mai priceput decât mine, să îi explice pe îndelete şi să îi răspundă la toate întrebările.

Dar pentru că lucruri bune vin pentru cei ce ştiu să aştepte, iată că acest curs mult aşteptat, a sosit!

Să vă spun despre ce este vorba: în cadrul programului Tech a Break este inclus şi acest minunat curs de tehnologie pentru părinţi şi bunici, „Părinţi la şcoală”, în care ei pot învăţa cum să folosească serviciile de internet pe smartphone, care sunt cele mai interesante aplicaţii pentru nevoile lor, cum să facă fotografii şi multe alte lucruri. Cursurile se vor desfăşura la Orange smart shop-urile din ţară, sunt gratuite şi nu trebuie să faceţi altceva decât să vă înscrieţi!

Vă doresc  succes şi, ca întotdeauna, toate cele bune!
 

Descoperă și alte informații despre acest topic sau împărtășește experiența în Comunitatea Orange.

Intreabă comunitatea, află ce se discută, răspunde la intrebări și vezi ce beneficii poți câștiga.

Intră în comunitate
Orange comunitate


Poți să fii primul care citește următorul articol. Lasă-ne adresa ta de e-mail.

articol
By Alina Dumitrescu
Salut! Sunt la Orange de foarte mulți ani, din care 14 în Customer Service. Pasiunea mea pentru digital și tot ce înseamnă online m-au făcut să ma indrept către Divizia Online. Aici îmi dau seama, în fiecare zi, că a fi digital înseamnă că poți să îți simplifici viața foarte mult. Și am decis să împărtășesc asta cu voi.