×

Ai cumpăra un smartphone copilului tău?

Am stat de vorbă cu câţiva părinţi care ne-au împărtăşit motivele care i-au dus la decizia de a cumpăra un smartphone copiilor lor. Le voi împărtăşi şi eu la rândul meu cu voi.

articol
Mereu m-am intrebat dacă este bine să cumperi un smartphone pentru copilul tău. Si dacă da, atunci când?

Ca orice om care trăieşte în era digitală, am început să caut articole şi păreri pe internet. Părerile sunt împarţite şi nu ţin cont neapărat de statistici sau alte studii ştiinţifice ci mai mult de experienţa fiecărui părinte. În consecinţă, am combinat pasiunea mea pentru tot ce înseamna online cu plăcuta experienţă de a sta de vorba cu prietenii mei, parinţi.

L-am întrebat pe Alex, părinte al unei fetiţe de 12 ani, dacă i-ar cumpăra un smartphone. Răspunsul lui a fost simplu şi « livrat » fără să stea prea mult pe gânduri:

"Am şi făcut-o iar principalul motiv a fost nevoia să ştiu că pot sa ţin legătura cu ea atunci când este ceva important şi ca ea poate să mă sune oricând. Şi mai ales dacă are nevoie de ceva. De exemplu, chiar înainte de vacanţă, au terminat orele mai devreme într-o zi. Avea telefonul la ea şi m-a sunat să vin să o iau. Am fost mulţumit în momentul ăla de decizia mea de a-i cumpăra telefonul. Alcatel Onetouch Pixi. Simplu şi foarte rezistent. Unde mai pui ca e si foarte încantată de el."

Şi iata cum, fără să vrea, mi-a oferit două motive.

Am mai aflat de la el că "a avea un telefon mobil şi mai ales un smartphone, presupune o anumită responsabilitate şi, de aceea, am cumpărat telefonul abia când a împlinit 11 ani. Nu vreau să spun că la vârsta asta eşti într-adevăr responsabil. Dar am vrut ca ea să înţeleagă pentru ce este util telefonul, să fie cumpătată în folosirea lui. Nu poţi opri tehnologia şi nici curiozitatea copiilor. Şi până la urmă, trăim într-o lume digitală şi putem să luam ce are ea mai bun de oferit."

Violeta este şi ea mamă a unui băiat de 10 ani, Luca. Ştiam ca şi ea este pasionată de smartphone-uri şi o mare cunoscătoare de Facebook, Twitter şi, in general, de tot ce înseamnă socializare online. Iată şi părerea ei:

"I-am cumpărat primul telefon lui Luca atunci când a intrat în clasa întai. Am simţit nevoia să ştiu că îl pot suna oricând. Şi dacă avea nevoie de ceva şi ar fi fost stânjenit să îi spună invăţătoarei? Nu a fost smartphone de la început, pentru că, sincer, mi-a fost teama să nu îl piardă. Dar când a împlinit 10 ani, chiar înainte de începerea anului şcolar, i-am făcut cadou un Nokia Lumia. Luca foloseşte deja o tabletă şi are şi laptopul lui. Aşa încât telefonul a venit cumva, natural. Are deja un grup pe What’sApp, comunică cu colegii lui, îşi verifica lecţiile împreună… Aici intervine şi al doilea motiv pentru care i-am luat telefonul. Toţi ceilalţi colegi aveau smartphone şi asta pentru ca mulţi părinţi gândesc la fel ca şi mine. Telefonul este util, iar smartphone-ul este, după părerea mea, o evoluţie. Tehnologia nu stă pe loc, iar copiii noştri trebuie să fie pregatiţi pentru ea."

M-am gândit să îi intreb de aplicaţia Orange Content Lock. Violeta cunoştea aplicaţia, dar Alex nu. A părut interesat şi i-am arătat cam cum funcţionează. A descărcat-o pe loc, ca să o încerce. Pentru că şi el este mândrul utilizator al unui smartphone.

Aşadar, mulţumesc Violetei şi lui Alex pentru că mi-au arătat că decizia mea de a cumpara un Smartphone nepoatei mele de 11 ani a fost una bună. Pentru că si motivele mele sunt aceleaşi. Trăim într-o eră digitala, iar tehnologia ne face viaţa mai usoară.

Descoperă și alte informații despre acest topic sau împărtășește experiența în Comunitatea Orange.

Intreabă comunitatea, află ce se discută, răspunde la intrebări și vezi ce beneficii poți câștiga.

Intră în comunitate
Orange comunitate


Poți să fii primul care citește următorul articol. Lasă-ne adresa ta de e-mail.

articol
By Alina Dumitrescu
Salut! Sunt la Orange de foarte mulți ani, din care 14 în Customer Service. Pasiunea mea pentru digital și tot ce înseamnă online m-au făcut să ma indrept către Divizia Online. Aici îmi dau seama, în fiecare zi, că a fi digital înseamnă că poți să îți simplifici viața foarte mult. Și am decis să împărtășesc asta cu voi.