×

Gadgeturi şi soluţii inteligente pentru siguranţa copiilor noştri

Vă prezint în cele de mai jos câteva impresii despre ceasul Alcatel cu GPS pentru copii şi alte gadget-uri care vă pot aduce mai multă linişte.

articol
Nu de mult, am asistat la o discuţie între câteva mame cu copii de diferite vârste, de la bebeluşi la adolescenţi, în care una dintre ele le împărtăşea celorlalte despre teama ei constantă pentru siguranţa băieţelului ei de 3 ani. Personal cred ca temerea ei este cât se poate de întemeiată pentru că, într-adevăr, nu poţi să fii lângă copilul tău 24 de ore, 7 zile pe săptămână.

Ascultându-le, mi-am dat seama imediat că există acum o mulţime de gadget-uri speciale, prevăzute cu GPS şi multe alte soluţii digitale, care chiar pot uşura viaţa unui părinte.

Orange Smart Junior - ceasul Alcatel Kids cu GPS

Un bun amic îmi povestea într-o zi cum era să îl piardă pe băieţelul lui de 4 ani, în Mall:„Te rog să ma crezi că i-am dat drumul din mână doar pentru câteva secunde, cât să scot portofelul din buzunar şi să plătesc ceva, iar el a zbughit-o de lângă mine în stilul în care o fac copii, adică fără să simt că se îndepărtează. Norocul meu este că plecase foarte departe şi se dusese liniştit în faţa unei vitrine dintr-un magazin şi conversa relaxat cu vânzătoarea...”.

Ei bine, pentru situaţii similare, Orange vă pune la dispoziţie oferta Orange Smart Junior care presupune achiziţionarea unui pachet care conţine un SIM şi un smartwatch pentru copii – Alcatel Kids Watch – cu funcţii foarte utile şi un aspect foarte plăcut pentru un copil, ca un ceas de jucărie. Cu ajutorul acestui ceas inteligent cu GPS încorporat, poţi să ştii în orice clipă unde se află copilul tău atunci când nu eşti în preajma lui, fie că este la grădiniţă sau la şcoală, în excursie cu clasa sau chiar la locurile de joacă. Ceasul funcţionează cu un SIM PrePay care se activeză foarte uşor.

De asemenea, puteţi seta o anumită zonă de siguranţă, în aşa fel încât să fiţi siguri că micuţul vostru nu  fuge din zona de joacă sau nu iese în stradă, din curte. Prin intermediul aplicaţiei Move Time puteţi defini mai multe zone de siguranţă şi tipul de notificări pe care îl primiţi. În plus, ceasul este şi foarte drăguţ, cu un design deosebit, colorat şi vesel. Iar în curând vor fi disponibile şi alte oferte aşa încât fiţi cu ochii pe ele.

Evident că există multe astfel de gadet-uri inteligente pe care le puteţi folosi. Am văzut, de exemplu, unele dispozitive foarte ingenioase – child locator, sub denumirea lor generică – care se pot ataşa foarte uşor de gleznă, încheietura mâinii sau chiar pe pantof, prevăzute cu un fir extensibil destul de lung, pe care să îl folosiţi atunci când sunteţi împreună cu copilul într-un spaţiu aglomerat.

Şi pentru că se apropie vacanţa, iar siguranţa înseamnă şi protecţie, trebuie să ştiţi că există o brăţară care poate să fie extrem de utilă la plajă, atât pentru copii, cât şi pentru voi. Este o brăţară uşoară, dintr-o hârtie specială, sensibilă la razele solare şi care îşi schimbă culoarea atunci când expunerea la soare este peste o anumită limită.

Orange Smart Home - soluţii inteligente pentru siguranţa copiiilor în interiorul locuinţei

Instalarea unei camere Wi-Fi în interiorul casei mi se pare a fi una dintre cele mai bune investiţii pe care le puteţi face pentru siguranţa copiiilor voştri. Este adevărat că supravegherea pesonală este greu de înlocuit, dar la fel de adevărat este şi faptul că niciodată încă o serie de „ochi” nu strică. Puteţi să vă supravegheaţi copilul în timp ce doarme sau chiar atunci când se joacă în camera lui, în timp ce voi vă puteţi ocupa liniştiţi de alte treburi prin casă.

Un alt dispozitiv inteligent, foarte util din punctul meu de vedere, este senzorul de uşă. Evident că el poate fi instalat şi la fereastră sau oriunde credeţi voi că este mai bine. Eu mă refer strict la uşă pentru că mi-am amintit de o prietenă care mi-a povestit cum a găsit-o pe fetiţa ei de 4 ani în holul casei, în mijlocul nopţii. Ei bine, senzorul de uşă, conectat la  dispozitivul central Smart Home, poate să fie extrem de util în astfel de cazuri pentru că veţi primi imediat un SMS pe telefonul mobil care vă anunţă despre orice eveniment neprevăzut.

Concluzia mea este că nimic nu este prea mult pentru copilului tău şi că merită să ne bucurăm de evoluţia tehnologiei şi să utilizăm dispozitivele inteligente ale erei digitale pentru siguranţa lui.

Dragi părinţi, vă doresc să fiţi veseli şi să vă bucuraţi de copii voştri. Toate cele bune!
 

Descoperă și alte informații despre acest topic sau împărtășește experiența în Comunitatea Orange.

Intreabă comunitatea, află ce se discută, răspunde la intrebări și vezi ce beneficii poți câștiga.

Intră în comunitate
Orange comunitate


Poți să fii primul care citește următorul articol. Lasă-ne adresa ta de e-mail.

articol
By Alina Dumitrescu
Salut! Sunt la Orange de foarte mulți ani, din care 14 în Customer Service. Pasiunea mea pentru digital și tot ce înseamnă online m-au făcut să ma indrept către Divizia Online. Aici îmi dau seama, în fiecare zi, că a fi digital înseamnă că poți să îți simplifici viața foarte mult. Și am decis să împărtășesc asta cu voi.