×

Informații generale despre serviciul roaming pentru cartela PrePay

  • Serviciul Roaming nu mai este activ în mod automat la activarea unei cartele SIM PrePay
  • Poți folosi serviciul Roaming numai în cadrul ariei de acoperire a operatorului partener din țara în care te afli.
  • Activarea serviciului roaming nu te costă nimic, insă asigură-te ca ai acces la serviciul roaming înainte de a pleca
  • În funcție de acordurile de roaming încheiate, țările se împart în două categorii:

                ► Țări în care poți iniția sau primi apeluri și poți trimite sau primi mesaje scrise
                ► Țări în care poți primi apeluri și poți trimite sau primi mesaje scrise, dar nu poți iniția apeluri. Află care sunt țările în care poți folosi serviciul Roaming pentru apeluri și mesaje scrise.

                ► Credit Info – prin apel la 333 sau *133#
                ► Serviciul Clienți
                ► Mesagerie Vocalǎ

                ► *100# Self Care în rețelele care permit tehnologia USSD, chiar dacă te afli deja în roaming

  • Minutele, mesajele, traficul de internet sau creditul din opțiunile și bonusurile oferite de către Orange (altele decât cele incluse în opțiunea de bază) pentru destinațiile internaționale, naționale și în rețea, pot fi folosite doar pe teritoriul României, folosind rețeaua Orange România.
  • Beneficiile naționale pot fi folosite și în roaming în Spațiul Economic European doar când ai o opțiune cu acces roaming SEE activă în cont, în limita politicii de utilizare rezonabilă și respectând limita maximă de date disponibile în roaming SEE
  • În cazul în care ai serviciul Roaming activat și te afli într-o zonă de graniță, îți recomandăm să selectezi manual rețeaua Orange pentru a evita înregistrarea lui într-o rețea din țara vecină, din cauza fluctuațiilor de semnal. Alternativ, poți solicita dezactivarea serviciului Roaming prin apel la *100#, ramura Roaming și internațional, până la următoarea călătorie în străinătate. Atunci când te vei înregistra în una din rețelele operatorilor în țările vecine României, vei primi un mesaj care te anunță că nu mai ești în acoperirea Orange România.

  • Dacă te afli într-o zonă în care te poți înregistra în una din rețelelele unui operator de roaming maritim, poți dezactiva servicul Roaming din telefon, pentru a evita costurile suplimentare nedorite. Totodată, la bordul avioanelor este posibil să te conectezi la o rețea a unui operator de roaming non-terestru. Dacă nu vrei să folosești serviciile acelui operator de roaming non-terestru, poți să dezactivezi serviciile mobile din meniul telefonului, comutându-l pe Mod Avion.

 

Ți-a fost de ajutor informația?
22 din 29 de persoane au considerat că acest articol a fost util

Caută răspunsul la întrebarea ta și discută cu membrii comunității


În Comunitatea Orange găsești răspunsuri oferite de clienți, participi la discuții și faci schimb de idei și experiențe.

Întreabă comunitatea Contactează-ne